Māksla klātienē • IR.lv

Māksla klātienē

Aleksandra Brežes darbs izstādē Neizskaidrojami, bet fakts. Publicitātes foto
Veronika Viļuma

No parkā izstādītiem vides objektiem līdz akvareļiem pie galerijas sienām — Rīgā un Jūrmalā apskatāmi pavisam atšķirīgi un aizraujoši mūsdienu mākslinieku darbi. Turklāt tie ir redzami fiziskajā, nevis virtuālajā pasaulē

Kristaps Ģelzis. Sējējs.
Publicitātes foto

Domu retrospekcija

«Līdzekļi, ar kuru palīdzību var parādīt savu domāšanu, ir pilnīgi nesvarīgi. Atšķirība ir vienīgi tā, vai tu skaties uz priekšu vai atpakaļ, vai uz saviem kurpju galiem,» teicis viens no spilgtākajiem mūsdienu latviešu māksliniekiem Kristaps Ģelzis. Viņa darbu retrospekcija Artefakti apskatāma galerijā Māksla XO. 21 darbs, kas radīts no 80. gadu vidus līdz 2011. gadam, atklāj ne tikai autora aso prātu un viņam svarīgās tēmas, bet arī demonstrē virtuozitāti, strādājot visdažādākajās mākslas formās un tehnikās. 

Aplūkojamas Ģelža agrīnās grafikas, 90. gados radītās gaismas kastes un objekti, tūkstošgades sākuma milzu digitāldrukas, 2011. gada lielformāta akvareļi un citi darbi, no kuriem lielākā daļa nekad nav tikuši izstādīti un glabājušies mākslinieka darbnīcā. Lai arī Ģelža — Purvīša balvas 2011 laureāta un Latvijas pārstāvja Venēcijas biennālē — darbi iekļauti publiskās mākslas kolekcijās, tos apskatīt klātienē tik bieži neizdodas, tāpēc šī iespēja ir jāizmanto.
Līdz 31. maijam.
Elizabetes iela 14.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu