Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā


Valdība otrdien lēma, ka nelietot mutes un deguna aizsegus un neievērot distancēšanās prasības darba vietā vai vienā telpā varēs ne vairāk kā 20 cilvēki, kuri ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19. Šie cilvēki varēs brīvāk pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē, arī amatiermākslas kolektīvos un sporta komandās. Savukārt tirdzniecības centros varēs darboties veikali ar atsevišķu ārēju ieeju.

Vismaz vienu vakcīnas pret Covid-19 devu līdz svētdienai Latvijā bija saņēmuši 20,1% iedzīvotāju, bet vakcināciju noslēguši 6% iedzīvotāju. No pirmdienas Latvijā sākta 16 un 17 gadus vecu jauniešu vakcinācija ar Pfizer/BioNTech vakcīnu. 

Sarunas par izmaiņām koalīcijā un iespējamo ministru amatu pārdali sāksies pēc 5. jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pirmdien paziņoja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Pagājušajā nedēļā Kariņš izdeva rīkojumu par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga demisiju pēc tam, kad viņu deleģējusī Saeimas KPV LV frakcija nolēma viņu atsaukt. Trīs partijas nosaukušas savus kandidātus uz ekonomikas ministra amatu. JKP pirmdien izvirzīja Saeimas deputātu Gati Eglīti, KPV LV izvirzīja bezpartejisko Pēteri Šmidri, bet Nacionālā apvienība atbalsta Vitenbergu. Koalīcijas partneri vienojās atvērt sarunas par iespējamām sadarbības līguma izmaiņām un darbu plāna atsvaidzināšanu.

Tā kā partijas KPV LV Saeimas frakcija pagājušajā nedēļā nobalsoja par ekonomikas ministra Vitenberga atsaukšanu, jo viņš bija mainījis savu partijas piederību, Saeimas frakciju pameta pret Vitenberga atsaukšanu no amata balsojušie deputāti Aivars Geidāns, Janīna Kursīte, Ivars Puga un Edgars Kronbergs. Viņi turpmāk darbosies kā neatkarīgie deputāti un atbalstīs Kariņa valdību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu