Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā aizvien pasliktinās epidemioloģiskā situācija, tāpēc valdībai jābūt gatavai iedarbināt stingrākus ierobežojumus, pirmdien teica veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P). Divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedzis 450 atzīmi. Pašreizējā situācija līdzinās pagājušā gada decembrim, kad veselības aprūpes nozarē tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Viens no situācijas pasliktināšanās iemesliem ir vīrusa lipīgākā Lielbritānijas varianta izplatība. 

Satversmes tiesa par atbilstošu Satversmei atzina 2020. gada valsts budžetā noteikto mediķu algas pieaugumu, jo gadskārtējam valsts budžetam jābūt saskaņotam ar to aptverošo vidēja termiņa budžeta ietvaru.

Saeima galīgajā lasījumā grozīja Valsts sociālo pabalstu likumu — palielināja ģimenes valsts pabalstu un noteica tā piešķiršanas nosacījumus. No 2022. gada 1. janvāra ģimenes par vienu bērnu līdz 20 gadu vecumam saņems 25 eiro mēnesī, par diviem bērniem — 50 eiro mēnesī par katru bērnu, bet par trim bērniem 75 eiro mēnesī par katru bērnu. Par četriem un vairāk bērniem ģimenes saņems 100 eiro par katru bērnu.

Šogad aprīlī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laikposmu patēriņa cenu līmenis palielinājās par 1,7%. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu