Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. NELE NOIHAUSA. MĀTES DIENA. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Arī šajā vācu rakstnieces romānā darbojas izmeklētāji Pia Zandere, Olivers fon Bodenšteins un viņu kolēģi, risinot ne tikai izmeklējamo lietu, bet atklājot arī policistu sadzīvi un attiecības starp kolēģiem. Kāds no viņiem ir noklusējis informāciju, ar kuru būtu vajadzējis dalīties, bet cits runājis par daudz reizē, kad būtu vajadzējis klusēt. Apgāda cena 17,98 €.


ROMĀNS. LAILA HIRVISARI. VIŅAS AUGSTĪBA KATRĪNA II. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI.
Dzimusi kā vācu princese, Katrīna II ir iejutusies krievu kultūrā un pieņēmusi pareizticību, viņa valda ar slāvisku vērienu — vēl dzīves laikā carieni sāk dēvēt par Katrīnu Lielo, savukārt viņas valdīšanas laiku — par Zelta laikmetu. Tomēr varas nasta nav viegla — nozīmīgi lēmumi, nemitīgas intrigas un galma izšķērdīgā uzdzīve nonāk pretrunā ar Katrīnas noslēpumu pilno sirdi. Apgāda cena 16,15 €.


MĀKSLA. RAKSTU KRĀJUMS. MADERNIEKA STILS. IZDEVĒJS LATVIJAS NACIONĀLAIS MĀKSLAS MUZEJS.
«Viegli izrunāt vārdu «stils», bet viņu radīt — mūža darbs,» teicis Jūlijs Madernieks (1870—1955). Rakstu krājuma mērķis ir jaunā skatījumā no 21. gadsimta perspektīvas izgaismot latviešu dizaina pamatlicēja daiļradi — šo svarīgo, bet pilnībā vēl neatklāto Latvijas kultūrvēstures lappusi. Krājumā apkopotas dažādu pētnieku atziņas un atradumi. Izdevēja cena 28 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu