Balvas sadalītas, filmas paliek • IR.lv

Balvas sadalītas, filmas paliek

Labākās aktrises laureāte Frānsisa Makdormanda (pa kreisi) un filmas Nomadu zeme režisore Hloja Džao ar Oskaru par labāko režiju. Foto — Scanpix
Kristīne Simsone

Kinodarbi, kurus paturēt prātā no šāgada Oskaru sezonas

No februāra uz aprīli pārceltā ASV Kinoakadēmijas balvu jeb Oskaru pasniegšana ir aizvadīta, taču daudzas no nominētajām filmām joprojām ir skatāmas straumēšanas platformās. Lielāks balvu īpatsvars straumēšanas platformu aizgādniecībā tapušajiem vai repertuārā izrādītajiem darbiem ir viena no šāgada Oskaru īpatnībām. Kinoteātri daudzviet pasaulē joprojām ir ciet, un tāpēc daudzas filmas pirmizrādi tā arī nav piedzīvojušas. 

Līdz ar to likumsakarīgi — nominācijas un balvas dalītas starp tiem kinodarbiem, kas pandēmijas apstākļos izrādīti, kā nu iespējams. 

Lūk, četri kinodarbi, kurus paturēt redzeslokā arī pēc Oskaru sadalīšanas.

Mā Reinijas melnā aizmugure (Ma Rainey’s Black Bottom)
Viena no atmiņā visdziļāk paliekošajām Oskara nominantēm un arī laureātēm. Džordža Volfa kinodarbs sākas kā tradicionāla biogrāfiskā drāma par 20. gadsimta sākuma leģendāro blūza dziedātāju Ģertrūdi «Mā» Reiniju, ko lieliski spēlē teātrī rūdītā aktrise Viola Deivisa. Taču filma, kuras nosaukumā ar apzinātu divdomību apspēlēts 20. gados populārās dejas black bottom nosaukums, ar katru minūti attālinās no šī rāmējuma. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu