Iepazīties nesatiekoties • IR.lv

Iepazīties nesatiekoties

Amanda un Sandis Siliņi pat iedomāties nespēja, ka joka pēc instalēta Tinder lietotne viņus aizvedīs līdz kāzām. Foto — Ieva Salmane
Alise Zita Zeidaka

Kā tas ir — savu otro pusi pirmoreiz ieraudzīt fotogrāfijā un uz tikšanos doties ar neziņā drebošu sirdi? Trīs pāri atklāj savus digitālā laikmeta mīlasstāstus

Finanšu analītiķe un YouTube satura veidotāja Amanda Siliņa ar vīru Sandi iepazinās 2016. gadā. Lietotni Tinder abi telefonā instalēja joka pēc — Amanda ar draudzeni gribēja noskaidrot, kurai būs vairāk match jeb saderību, bet Sandis lietotni izmantoja, lai nosistu laiku gada tumšā perioda vakaros. Ar dažām meitenēm arī saticies un secinājis — lieka laika tērēšana.

Bet Amanda profila aprakstā bija minējusi, ka pasniedz matemātikas privātstundas. Un tas viņam kalpoja par ieganstu, lai sāktu sarunu. «Nevarēju īsti saprast, vai man patika, kā viņš raksta, — tādi interesanti joki,» atceras Amanda. Vēl Sandis šmaucās ar vecumu — tobrīd viņam līdz pilngadībai vēl bija jāgaida daži mēneši, taču Tinder reģistrēties var tikai no 18 gadu vecuma. «No sākuma nodomāju: bāc! Viņš ir tur, kur es biju jau pirms pusotra gada. Tobrīd šķita — varbūt man tas traucēs, taču tagad vecuma atšķirību nemaz nejūtu!» Kādu laiku abu starpā valdīja klusums, bet liktenīgo pavērsienu gluži kā pasakā izraisīja balle.

Vakariņas pie Daugavas

Amanda universitātes Ziemassvētku ballē jau bija izdejojusies un sāka garlaikoties, kad pēkšņi nodomāja uzrakstīt Sandim un piedāvāt satikties. Pirms trim dienām bija nopirkusi savu pirmo mašīnu, tāpēc attālums līdz Garkalnei nešķita šķērslis. «Es jau gāju gulēt un uztvēru to kā joku. Teicu: labi, brauc! Un viņa atbrauca!»

Saņēmis ziņu, ka Amanda ir klāt, Sandis vēl arvien nespēja noticēt, taču uzvilka botas un devās ārā. Papildu uztraukumu radīja tas, ka puisis atskārta — Amandai ir savs YouTube kanāls, kuram jau tobrīd bija vairāk nekā 10 tūkstoši sekotāju! «Ak, šausmas! Ko es tagad daru? Viņa taču ir populāra! Ko nu es iešu ar viņu satikties!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu