Sapnis par nākotni • IR.lv

Sapnis par nākotni

Kaspars Kauliņš, Tildes starptautiskā biznesa attīstības vadītājs

Vai mākslīgais intelekts spēs saprast arī mūsu noskaņojumu un sekot līdzi emocijām, lai tām pieskaņotos?

Iedomāsimies šādu dienu — no rīta tevi modina īpaši izvēlēta melodija, jo viedais asistents visu nakti ir sekojis līdzi tavai sirdsdarbībai un elpošanai, novērtējis miega kvalitāti un prognozējis noskaņojumu pamostoties. 

Kad dodies uz biroju, automašīnā iebūvētā sistēma seko līdzi tavai balsij un izmaiņām sejas izteiksmē, lai ne tikai piedāvātu klausīties pašreizējam noskaņojumam atbilstošu fona mūziku, bet arī gādātu, lai nezaudē modrību, nepieciešamajos brīžos uzrunājot tevi sintezētā balsī. 

Darbā īpaši veidots risinājums seko līdzi tavām sarunām ar klientiem, brīdina par negatīvām izmaiņām sarunas partnera noskaņojumā un iesaka, kā labāk reaģēt uz vienu vai otru klienta izteikumu vai atbildēt uz negaidītu jautājumu. 

Savukārt vakarā, kad tu nomākts pārnāc mājās pēc garas un smagas darba dienas, virtuālais palīgs kā rūpīgs un tuvs draugs saprot, ka šodien neesi labā omā, tāpēc piedāvā noskatīties tavu mīļāko filmu vai seriālu, pasūta iecienītākā saldējuma piegādi, kā arī paaugstina temperatūru un samazina apgaismojumu istabās, lai tu justos omulīgāk un viss būtu tieši tā, kā tu vēlies šeit un tagad. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu