Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā pagājušajā nedēļā par 7,1% salīdzinājumā ar nedēļu pirms tam pieaugusi saslimstība ar Covid-19, informē SPKC. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients pašlaik ir 1,18 (nedēļu iepriekš 0,83), kas liecina par slimības straujāku izplatīšanos. Sestdien divos Rīgas lielajos vakcinācijas centros izmēģināja «dzīvās rindas» principu. Kopumā pagājušajā nedēļā vakcinēti 27 777 cilvēki. Pirmdien vakcinēties pret Covid-19 sāka klātienē strādājošie pedagogi. 


Veselības ministrijas valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško izteikts rājiens par pārkāpumiem saistībā ar BioNTech/Pfizer vakcīnu iepirkšanu, un viņu pazeminās amatā, informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P). Sākta disciplinārlieta arī par Zāļu valsts aģentūras direktora Svena Henkuzena darbības izvērtēšanu. Pērn novembrī Latvija atteicās no lielākās daļas tai pieejamo BioNTech/Pfizer vakcīnu, pēc tam arī no lielas daļas Moderna vakcīnu. Opozīcijas deputāti Saeimā izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valdības rīcību Covid-19 krīzē. 

SIA Baltic Devon Mink kažokzvēru audzētavā Iecavas novadā 15 mirušām ūdelēm konstatēta Covid-19 infekcija. Kopumā fermā ir vairāk nekā 60 000 dzīvnieku. Pārtikas un veterinārais dienests vēl lems par tālāko rīcību.

Pagājušajā nedēļā beidzās pašvaldību vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšana. Iesniegti 324 saraksti ar 5594 kandidātiem, ziņo CVK. Konkurence šajās vēlēšanās ir aptuveni astoņi kandidāti uz vienu deputāta vietu, bet pirms četriem gadiem bija pieci kandidāti uz vienu vietu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu