Īsfilma nav pastarītis • IR.lv

Īsfilma nav pastarītis

Filipīniešu režisors Roberts Fuentess īsfilmā Atkritumi izmanto savu ķermeni kā performances rīku, lai stāstītu par sevi un savu kopienu. Roberts pievēršas daudzām problēmām, ieskaitot vides jautājumus, pamatā okeānos nonākošos atkritumus un plastmasu. Publicitātes foto
Kristīne Simsone

Festivāla 2ANNAS jubilejas piedāvājums

Ceturtdaļgadsimts īsfilmu — kinofestivāls 2ANNAS šogad atzīmē 25. jubileju un norisināsies tiešsaistē no 9. līdz 15. aprīlim. Pirms doties uz festivāla mājaslapu, lai ienirtu piecās tematiskajās programmās, der atkārtot mantru, ko allaž uzsver katrs īsfilmu kurators: īsmetrāžas kino nav pilnmetrāžas filmu nepieredzējušākais brālītis, «maza filmiņa» vai pirmais pakāpiens režisoru radošajā karjerā. 

Īsfilma ir patstāvīgs un neatkarīgs kino žanrs. Šajā laukā ir citi spēles noteikumi un lielāka brīvība, te sastopams vairāk eksperimentu, inovatīvs kinovalodas lietojums un drosmīgi, reizumis arī provokatīvi pārspriedumi. Īsfilmas arī krietni retāk apdzīvo pamatplūsmas kinoteātru un straumēšanas platformu repertuāru, līdz ar to vispilnīgāk ir skatāmas tieši festivālos. 

2ANNU kuratori šogad ir pievērsušies tēmai Zeme, kas veltīta refleksijai par cilvēka un apkārtējās vides attiecībām.

Atskats un jaunumi

Programmā ir gan jauni un līdz šim maz demonstrēti darbi, gan iepriekšējās desmitgadēs tapušas īsfilmas. Tādējādi festivāls atskatās uz kuratoru vērtējumā izcilākajiem 2ANNĀS rādītajiem kinodarbiem (piemēram, programmā Kustība cauri laikiem un ne tikai). 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu