Viens par visiem • IR.lv

Viens par visiem

Zīmējums — Freepik
Marija Leskavniece

Ko pandēmijas laikā var darīt vadītājs, lai savu komandu noturētu, un kolēģi — lai spētu cits citam palīdzēt


Konsultē Sense of Team vadītājs Valdis Vanags

Gandrīz katrs uzņēmums šobrīd strādā krīzes apstākļos. Dažās nozarēs, kam pandēmija piešķīrusi papildu grūdienu, jādomā, kā tikt galā ar pieaugošo darba apjomu. Citās savukārt jārisina jautājums par izdzīvošanu un darbinieku noturēšanu. «Šobrīd reti kurš domā par komandas attīstību vai diagnostiku. Ir izdzīvošanas režīms,» saka Valdis Vanags. 

Vieniem trūkst laika, ko ieguldīt kolektīva veidošanā, otriem — finanšu resursu. Tomēr tieši sarežģītos apstākļos laba komanda vajadzīga visvairāk.

Arī neērtie jautājumi

Kopēja darba nozīme nepazudīs arī pēc pandēmijas, pārliecināts ir Sense of Team vadītājs. Darot kopā, mēs ar mazāku enerģijas patēriņu varam izdarīt daudz vairāk. Taču veiksmīgam komandas darbam nepieciešama visu dalībnieku aktīva iesaiste, iniciatīva un spēja uzņemties atbildību. To panākt attālināti ir grūti. Liela nozīme ir arī tam, kāda bijusi uzņēmuma kultūra pirms pandēmijas. «Ne visiem, piemēram, ir prasība, lai videokamera sapulces laikā būtu ieslēgta. Tā ir pārprasta izpratne par privātumu. Ja tev ir izslēgts pat mikrofons, kurš zina, ko sapulces laikā dari,» retoriski vaicā komandu treneris. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu