Kustīgo bilžu bizness • IR.lv

Kustīgo bilžu bizness

Panikā! Gints Gūtmanis SIA Panic, kas specializējas animēta un ilustrēta satura izstrādē, izveidoja pirms septiņiem gadiem. Biznesa attīstībai pieaicinājis Ritu Šteimani. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle

Latvijas multimediju mārketinga uzņēmumi kļuvuši par visā pasaulē pieprasītiem meistariem, kas jebkādu ziņu spēj pārvērst vizuāli aizraujošā stāstā

Ja jums vajadzētu uzzīmēt pandēmijas laika izjūtas, kādas krāsas un tēlus jūs izmantotu? Visticamāk, bilde būtu drūma. Pērn pirmo reizi pēc daudziem gadiem saruka Latvijas uzņēmumu pakalpojumu eksports. Pēc Latvijas Bankas datiem, kopējais pakalpojumu eksports 2020. gadā pandēmijas izraisītās krīzes dēļ sarucis par 21%. Vislielākais samazinājums ir bijis transporta pakalpojumu eksportā (–34%), kā arī kultūras un izklaides pakalpojumu jomā (–29%). 

Taču ir arī labā ziņa — informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā pakalpojumu eksports ir pieaudzis. Tas ir par 3% lielāks nekā iepriekšējā gadā, bet kopējais pieaugums piecu gadu laikā ir 56%, tātad tā ir viena no visstraujāk augošajām uzņēmējdarbības nozarēm. 

Pandēmijas laikā īpaši strauji aug pieprasījums pēc jebkādiem IT pakalpojumiem, kas saistīti ar attālināto darbu un mācībām, biznesa procesu automatizācijas, dokumentu pārvaldības un finanšu risinājumiem, kā arī mākslīgā intelekta un virtuālās realitātes tehnoloģijām, stāsta Agnija Tračuma no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras. «Arī digitālā mārketinga aktivitātes ir pieprasītas, jo uzņēmumi ir sapratuši, ka, strādājot attālināti, viņiem jāpiesaista klienti. Pieaudzis reklāmas apjoms tieši sociālajos tīklos.» Starp eksportētājiem ir arī multimediju mārketinga uzņēmumi, kas ar savu darbu prot padarīt mūsu dzīvi krāšņāku, interesantāku un pat saprotamāku.  

«Latviešu animācijai ir labas un senas tradīcijas vairāku gadu desmitu garumā. Ir vairāki autori, kuri sevi vairākkārt pierādījuši uz starptautiskās skatuves,» saka Ivo Ceplevičs, Film Angels Productions vadītājs. «Šobrīd tālāk tiek tas, kas spēj uzķert jaunākās tendences gan saturā, gan formā, atrod labākos sadarbības partnerus un potenciālos izplatītājus.»   

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu