Darba galds mugursomā • IR.lv

Darba galds mugursomā

Uldis Tatarčuks uzskata — atvērtā biroja koncepts palīdz darbiniekiem strādāt efektīvāk, uzlabot gan ikdienas dinamiku, gan informācijas apmaiņu ar kolēģiem. Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks

Uzņēmuma Tet birojs ir plašs, gaišs, lieliem logiem, dažādiem krāsainiem skaņas izolējošiem paneļiem un dizaina elementiem piepildīts. Projektu zonās pie sienām lielas tāfeles ar pierakstiem. Daži no tiem saglabājušies vēl no pagājušā gada, kad pēdējo reizi sapulces notika klātienē. Turpat netālu arī stāvgaldi, klusās zonas, telefona kabīnītes un pat basketbola grozs. Sava atsevišķa kabineta nav pat vadībai. 

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks uzskata — atvērtā biroja koncepts palīdz darbiniekiem strādāt efektīvāk, uzlabot gan ikdienas dinamiku, gan informācijas apmaiņu ar kolēģiem. Turklāt pēc nepieciešamības var mainīt darba vidi. Kāpēc gan šo iespēju neizmantot arī uzņēmuma vadībai?

Ātrs internets ir gan Āgenskalnā, gan Bolderājā un Maskačkā! Tet birojā iespējams katru darba dienu pastrādāt savā «Rīgas mikrorajonā», jo tieši zem šiem nosaukumiem slēpjas dažādu funkciju biroja zonas. Pandēmijas laiks gan katru iesprostojis savās mājās un zilo ekrānu rāmjos. Daudzfunkcionālajā biroja ēkā Dzirnavu ielā kāds no 800 biroja darbiniekiem parādās reti, bet valdes priekšsēdētājs par to nebēdā. Pirmais Covid-19 gads pierādījis — darbs no mājām ir daudz produktīvāks, un tam priekšroku dod lielākā daļa darbinieku.

Attālinātais darbs pērn tika ieviests vienas dienas laikā, un, komandai par pārsteigumu, visi nepieciešamie digitālie rīki jau bija pieejami. Iepriekš tie vienkārši netika izmantoti. Šobrīd vadīt sapulci un vienlaikus sarakstē atbildēt uz kolēģu jautājumiem jau ir ikdiena. Aptaujājot 1700 uzņēmumā strādājošos darbiniekus, noskaidrots, ka gandrīz trešdaļa komandas arī pēc ārkārtējās situācijas beigām vēlas strādāt attālināti. Bet piektdaļa labprāt mājās paliktu trīs vai četras dienas nedēļā. Tāpēc plānots nākotnē saglabāt kombinētu darba laiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu