Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. KRISTOFS ONODIBIO. BIRMIETE. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Cēzars atsakās no apnikušās rietumnieka dzīves un ļaujas piedzīvojumam — dodas uz militārās huntas pārvaldīto Dienvidaustrumāzijas valsti, lai… atrastu sevi. Ieradies Jangonā, Cēzars nokļūst notikumu krustpunktā, kur viņa rietumnieciskās nezināšanas un atturības vairogi sabrūk. Apgāda cena 17,98 €.


FILOZOFIJA. FRĪDRIHS NĪČE. PAR VĒSTURES DERĪGUMU UN KAITĪGUMU DZĪVEI. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. 
Grāmatā iekļauti divi vācu filozofa Frīdriha Nīčes (1844—1900) darbi — Par vēstures derīgumu un kaitīgumu dzīvei un Par patiesību un meliem ārpusmorālā nozīmē, abi tapuši 1873. gadā. Pirmo Nīče publicē, savukārt otru tā arī nepublicē. Krājuma sastādītājs un tulkotājs Igors Šuvajevs. Apgāda cena 12 €.


ATMIŅAS. ILONA BRŪVERE. MANA GRĀMATVEDĪBA. IZDEVNIECĪBA AMINORI.
Kinorežisore Ilona Brūvere apkopojusi aktiera Jura Strengas stāstītus atgadījumus par teātri un dzīvi. Grāmatā kā filmas epizodēs, kuras vieno teatrāls sižets un absurdā dramaturģija, galvenajā lomā uz jūtu, domu un atmiņu skatuves ir pats aktieris. «Mana dzīve ir izdevumu, ienākumu un notikumu uzskaites grāmata,» saka Juris Strenga. Apgāda cena 19 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu