Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pirmdien izdevās no sēkļa atbrīvot milzīgo konteinerkuģi (400 metrus garš), kas sešas dienas bloķēja Suecas kanālu. Lai izkustinātu vētras laikā sāniski sanesto un starp krastiem iestrēgušo Ever Given, bija piesaistīti 13 velkoņi, bet no grunts noraka ap 30 000 kubikmetru smilts. Suecas kanāls ir viens no visvairāk noslogotajiem un svarīgākajiem tirdzniecības ceļiem pasaulē. Ever Given iestrēgšanas dēļ kavējās vairāk nekā 350 citu kravas kuģu, radot miljardiem dolāru lielus zaudējumus. Foto — Scanpix

ES valstu līderi pagājušajā nedēļā vienojās par solidaritātes principa ievērošanu Pfizer ražotās Covid-19 vakcīnas papildu devu pārdalē — vairāk vakcīnu saņems tās valstis, kuras līdz šim saņēmušas mazāk.

Eiropā augstākā saslimstība patlaban ir Igaunijā, kur 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pagājušajā nedēļā pieauga līdz 1520,8. Savukārt pozitīvo Covid-19 testu īpatsvars ir 19,6%. Igaunijas valdība otrdien nolēma Covid-19 stingros ierobežojumus pagarināt līdz 25. aprīlim.

Pasaules Veselības organizācijas eksperti pirmdien paziņoja, ka Covid-19, visticamāk, cilvēkiem nodots no sikspārņiem ar vēl kāda cita dzīvnieka starpniecību, un noraida iespēju vīrusa noplūdei no laboratorijas.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Briselē aicināja NATO sabiedrotos apvienoties pret Ķīnas ekonomisko ekspansiju un būt stingriem savās pozīcijās pret Krieviju. Blinkens apliecināja ASV atbalstu NATO un apstiprināja, ka jaunā ASV administrācija stiprinās savas saistības ar sabiedrotajiem. Blinkens Briselē tikās arī ar Baltijas valstu ārlietu ministriem un apliecināja ASV atbalstu Baltijas valstīm.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu