Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā


Prokuratūra 17. martā uzrādīja apsūdzību bijušajam premjeram Andrim Šķēlem un bijušajam satiksmes ministram Aināram Šleseram kriminālprocesā par digitālās TV ieviešanu. Šķēli tur aizdomās par krāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, Šleseru — par krāpšanu lielā apmērā. Šķēle pirmdien paziņoja, ka apsūdzības uzskata par nepamatotām. Savukārt Šlesers publicēja rakstu, kurā paziņoja, ka domā par atgriešanos politikā. Abu pārstāvēto uzņēmumu daļām uzlikts arests. Pāreja uz digitālo televīziju bija plānota pirms 20 gadiem, kad valdību vadīja Šķēle. Izmeklētāji uzskata, ka tas bija iecerēts kā negodīgas peļņas projekts.

Latvijas farmācijas uzņēmumi Olainfarm, Grindeks un Pharmidea gribētu iesaistīties Covid-19 vakcīnu ražošanā un piegādē Eiropā, pirmdien tikšanās laikā ar EK iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu paziņoja uzņēmumu pārstāvji.

Ģenerālprokuratūra pagājušajā nedēļā paziņoja, ka sāks savu pārbaudi par Covid-19 vakcīnu iepirkumu. Latvija pērn pasūtīja tikai 98 tūkstošus no tai pieejamajiem 860 tūkstošiem Pfizer vakcīnu un tikai apmēram pusi no Moderna vakcīnām. Veselības ministrija pēc dienesta pārbaudes februāra sākumā paziņoja, ka nav atradusi neko prettiesisku savu amatpersonu rīcībā. 

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma jaunu Dzīvojamo telpu īres likumu. Tam jānodrošina līdzvērtīgi īrnieku un izīrētāju pienākumi un tiesības. Jaunais likums spēkā stāsies 1. maijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu