Dzeguzes balss vēstnese • IR.lv

Dzeguzes balss vēstnese

Ieva Sutugova. Foto no personīgā arhīva
Laura Dumbere

Populārā dziedātāja Ieva Sutugova studē pedagoģiju Latvijas Universitātē un kultūrizglītības programmā Latvijas skolas soma radījusi koncertlekciju Imants Kalniņš. 80

Ieva Sutugova uz skatuves ir no trīs gadu vecuma. Savu karjeru viņa sāka reiz leģendārajā mazo vokālistu konkursā Cālis un tikpat leģendārajās Olgas Rajeckas rīkotajās Olgas disenītēs. Mirdzošas acis, smaids un dzidra, spēcīga balss — tās vienmēr bijušas viņas «firmas zīmes». 

Ieva Sutugova ir daudzpusīga soliste un ansambļa dalībniece, visdažādāko mūzikas žanru dziedātāja. Grūti uzskaitīt muzikālos projektus, mūziklus un muzikālos TV šovus, kuros viņa piedalījusies. Ieva bijusi gan Dobeles Ceriņu violetā kora vadītāja šovā Koru kari, gan burtiski pārmiesojusies traģiskajā Edītē Piafā šovā Izklausies redzēts. Viņa var būt gan mazā Gerda bērnu mūziklā Sniega karaliene, gan viedā Staburadze rokoperā Lāčplēsis. 

Nesenākā Ievas uzstāšanās bija 23. janvārī tiešraidē no Z studijas, kad viņa dziedāja komponista Mārtiņa Brauna dziesmas. 

Ieva Sutugova jau septiņus gadus ir arī kultūras un atpūtas centra Imanta sieviešu vokālā ansambļa Fortuna vadītāja.  2018. gada Dziesmusvētkos ansambļu konkursā Fortuna savā kategorijā ieguva otro vietu, bet pirms gada uzvarēja starptautiskā un prestižā vokālo ansambļu konkursā Norvēģijā Nordic String Academy. «Mēs bijām vienīgais ansamblis, kas nepārstāv klasiskās mūzikas žanru, tāpēc uzvara bija pilnīgi negaidīta un sajūsma — milzīga. Mūsu balva bija koncerttūre uz Ķīnu — kāda likteņa ironija! Drīz sākās Covid-19 pandēmija. Bet balva ir spēkā, un mēs savu ceļojumu uz Ķīnas koncertzālēm joprojām gaidām.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu