Staķis steidzas lēnām • IR.lv

Staķis steidzas lēnām

8
Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Ieva Jakone

Rīgas domes jaunā vadība, kas sevi dēvē par pārmaiņu koalīciju, pie varas bijusi gandrīz pusgadu. Kādas pārmaiņas piedzīvojusi Rīga?

Varas maiņa pilsētas vadošajos amatos iezīmējas skaidri. No septiņiem domes departamentu direktoriem «Ušakova laika» cilvēki saglabājušies trijos.

Jau īsajā Oļega Burova (GKR) valdīšanas laikā Pilsētas attīstības departamenta vadībā nonāca Ilze Purmale, ko vēlāk akceptēja arī pilsētas pagaidu administrācija — trīs valdības ministriju iecelta pārvalde, kas vadīja pilsētu pēc domes atlaišanas 2020. gada februārī līdz jaunās domes sanākšanai oktobrī pēc vēlēšanām. Līdz ar pilsētas vadības grožu nonākšanu pagaidu administrācijas rokās amatu pati nolēma atstāt ilggadējā Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse. Prom devās arī Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis (GKR). Viņu vietā pagaidu administrācija apstiprināja Uldi Rakstiņu un Māri Krastiņu. Šajā laikā pie jauniem vadītājiem tika arī skandāliem apvītās Rīgas kapitālsabiedrības Rīgas Satiksme (Džineta Innusa) un Rīgas namu pārvaldnieks (Ronalds Neimanis).

Tikmēr par pirmo un vismaz pagaidām vienīgo departamenta direktoru, kuru atlaidis jaunais domes vadītājs Staķis, ir kļuvis Mājokļu un vides departamenta vadītājs Anatolijs Aļeksejenko (GKR). Mērs viņa rīcībā saskatīja interešu konfliktu un fiktīvu nodarbināšanu, jo departamentā viņš algojis gan sava bērnu māti Ilonu Dimanti, gan bijušo dzīvesbiedri Veru Bobrovu. Turklāt pēdējo ārštatā, tāpēc domē pat neesot bijis informācijas par šādu darbinieci.

Pats Aļeksejenko uzstāj, ka abas dāmas nodarbinājis godīgi un viņa atlaišana ir politiska izrēķināšanās. Šis strīds nu būs jāizšķir tiesai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu