Burvju flauta • IR.lv

Burvju flauta

Maija Fogele. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Jaunā, talantīgā flautiste Maija Fogele šovasar absolvēs Mūzikas akadēmijas bakalaura programmu. Viņa būs pirmā neredzīgā mūziķe, kam tas izdevies

Par vārdu «neredzīgā» es no Maijas dabūšu kārtīgi trūkties! Tādēļ to atļaujos lietot tikai vienu reizi, lai žurnāla lasītājiem izskaidrotu lietas būtību.  

Viņa ir robežu cilvēks starp neredzību un vājredzību. Salīdzinot ar redzīgajiem, Maija ir neredzīga. Kopš dzimšanas. Taču, salīdzinot ar pilnīgi neredzīgiem cilvēkiem, viņa tomēr ir vājredzīga, jo Maijai ir tā sauktais «redzes atlikums». Tāpēc viņa kategoriski aizliedz sevi saukt par neredzīgu. 

Maija saka, ka ir kautrīga. Bet mūsu intervijas laikā saprotu, ka viņai piemīt piecu Sīzifu spēks — drosme, neatlaidība un arī apbrīnojama uzstājība. Neviens akmens viņai nav par smagu, lai to uzveltu kalnā. Sākusi mācīties mūzikas skolā septiņu gadu vecumā, viņa līdz pat augstskolas pirmajam kursam savā mūziķes ceļā balstījās tikai uz dzirdi un atmiņu, jo nevarēja lasīt notis. Par spīti tam, piedalījās un arī uzvarēja daudzos jauno flautistu konkursos un tika uzņemta Mūzikas akadēmijā. Apmeklējusi meistarklases pie flautistes Ditas Krenbergas un ārzemju pasniedzējiem, uzstājusies kopā ar slaveniem mūziķiem. 

Maija ir ledlauzis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu