Viltus drošība • IR.lv

Viltus drošība

Valsts policijas Rīgas Centra iecirknis. Tapetes un linolejs nav mainīti gadu desmitiem un ir vienos caurumos. Ik pa laikam pazūdot elektrība. Foto — Reinis Traidās
Inese Liepiņa, Re:Baltica

Latvijā policistu trūkums ir sasniedzis katastrofas apmērus — tukša ir katra piektā darba vieta

Rīgas Latgales policijas iecirknis nav viegla darbavieta. Atbildībā gan Centrāltirgus un daļa Maskavas forštates, gan narkomānu iecienītais Avotu ielas rajons, tuvējās centra ielas. Lieli satiksmes mezgli, ikdienā pārvietojas daudz cilvēku, ne tie pārtikušākie rajoni — īsāk sakot, laba augsne noziedzībai. 

Iecirknim būtu vajadzīgi 38 izmeklētāji, pagājušā gada novembrī bija 19, bet decembra beigās tajā strādāja tikai astoņi, intervijā Re:Baltica norādīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks. Katram no viņiem seifā ir vidēji 800 iesāktu kriminālprocesu.

«Stipri cieš izmeklēšanas kvalitāte. Saņemot kārtējo procesu, darbiniekam bieži nākas domāt nevis «ko es te varu izdarīt», bet «paga, man jau nāk nākamais». Izmeklētāja pirmā doma ir: «Tā, vai te var atteikt, vai te var izbeigt?» Vai to sabiedrība gaida? Protams, ne,» atklāti situāciju raksturo VP Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Reinis Znotiņš.

Labāka situācija šajā iecirknī nav arī ar kārtības policistiem, kas patrulē ielās, sastāda administratīvos protokolus, pirmie apskata nozieguma vietu utt. Vajadzētu 68. Pietrūkst puses. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu