Sarkanais punktiņš • IR.lv

Sarkanais punktiņš

Ilustrācija — Normunds Ozols
Rudīte Kalpiņa

Sieviete ieradās birojā, kad abi līgumi bija sagatavoti parakstīšanai. Pauks tobrīd atsveicinājās no Veisa — jurista, kurš konsultēja visās lietās un situācijās. 

Pēc veiksmīgās sadarbības ar Rīgas un Viļņas pašvaldībām līgumus ar Parīzes municipalitāti un Ņujorkas mēriju Pauks pielīdzināja nevis platam un nopietnam nākamajam solim, bet negaidītam lidojumam izplatījumā. Jo viņa dibināto jaunuzņēmumu tas uzrāva nudien globālos augstumos, bet pašapziņai un pārliecībai par paša varēšanu piešķīla pamatīgu liesmu. 

Pauks un viņa darbinieki beidzot atzina savas idejas un tās īstenojuma svarīgumu, apzinājās, kādu apvērsumu tā rada jau šobrīd, un nojauta, ka nākotnē viņu veikums sasniegs gluži neaptveramu mērogu, proti, ietekmēs procesus visā pasaulē, jo viņu izstrādātā lietotne mainīs daudzu cilvēku dzīvi un ierasto lietu kārtību. Un, ko tur liegties, padarīs viņus par turīgiem cilvēkiem. 

Viņi izbaudīja šo eiforisko brīdi — un kurš gan ar šādiem panākumiem tam neļautos? — tikai pusotru gadu pēc tam, kad nelielā bariņā it kā pa jokam bija ķērušies pie lietas. Taču pamazām viss ievirzījās aizvien nopietnāk, un reizēm veselu mēnesi no vietas viņu diennakts režīmu noteica tikai darbs, nerēķinot dažas miegam ziedotās stundas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu