Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. SANDRO VERONĒZI. KOLIBRI. IZDEVNIECĪBA JĀŅA ROZES APGĀDS. Romāna sižets lēkā turpu šurpu pa 20. gadsimta otro pusi un 21. gadsimta pirmajām desmitgadēm. Attiecības beidzas, pirms sākušās, personāži mirst, bet nākamajās lappusēs atkal ļaujas kaislībām un cīnās ar dēmoniem. Autors lieliski prot ar dramatiskas ironijas palīdzību sagādāt lasītājiem daudz atklāsmju un negaidītu pavērsienu. Apgāda cena 14,85 €.


RAKSTU KRĀJUMS. LASĪŠANAS PANDĒMIJA. ESEJAS PAR LASĪŠANAS VĒSTURI. IZDEVNIECĪBA
LNB. 21. gadsimta sākumā piedzīvojam nozīmīgu lasīšanas paradigmas maiņu. Vai «īstā» lasīšana attiecināma tikai uz noteikta veida tekstiem, vai arī tā ir plašāk interpretējams informācijas ieguves process? Krājumā iekļautie raksti izseko lasīšanas vēsturei Latvijas teritorijā no viduslaikiem līdz mūsdienām un ļauj ieraudzīt jaunas kopsakarības. Apgāda cena 13,50 €.


ĪSPROZA. RIČARDS BROTIGANS. FOREĻU COPE AMERIKĀ. IZDEVNIECĪBA ORBĪTA.
 1967. gadā izdotais kulta romāns jeb tematiski vienotais īsprozas tekstu krājums ir otrais latviski izdotais autora darbs, ko tulkojis Arvis Viguls. «Katra lappuse ir kā jauna pasaule, kas rotaļīgi paplašina literatūras robežas un atklāj ko jaunu par apkārtējo pasauli, mums pašiem un, jā, arī forelēm,» grāmatu raksturo tās redaktors Vilis Kasims. Apgāda cena 5 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu