Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Netipiska sala un sniega vētras radītās elektrotīklu pārslodzes dēļ ASV Teksasas štatā strāvu zaudēja tūkstošiem mājokļu un nosaluši vismaz 30 cilvēku. Temperatūra nokrita līdz -6 °C. Daudzas ēkas šajā dienvidu štatā ir slikti izolētas un plīsušo ūdensvadu dēļ radīti arī lieli postījumi mājokļiem. Foto — Scanpix

Atbildot uz Krievijas opozicionāra ieslodzīšanu, Eiropas Savienības ārlietu ministri vienojās par jaunām sankcijām pret Krieviju — ES augstajam ārlietu pārstāvim Žuzepam Borelam būs jāizveido Krievijas amatpersonu saraksts, kuras atbildīgas par arestu un spriedumu. Navaļnija sabiedrotie ES ārlietu ministriem prasīja sankcijas arī pret Putina sabiedrotajiem un oligarhiem.  

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieprasīja Krievijai nekavējoties atbrīvot no ieslodzījuma opozicionāru Navaļniju, jo valdība nevar sniegt garantijas par viņa dzīvību un veselību. Krievija, kas ir Eiropas Padomes locekle, atteicās izpildīt ECT prasību, jo tā esot iejaukšanās suverēnas valsts tiesu lietās.

ASV ar Covid-19 mirušo skaits ir pārsniedzis pusmiljonu, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes dati. Tas ir divreiz vairāk nekā Brazīlijā, kas ir otrajā vietā pasaulē pēc upuru skaita. Ar koronavīrusu inficējušos skaits ASV pārsniedzis 28 miljonus, taču šobrīd jaunu gadījumu skaits sācis samazināties.

Somijā atklāts jauns koronavīrusa paveids, kas varētu būt lipīgāks par Lielbritānijas un Dienvidāfrikas variantiem. Eksperti noraizējušies, ka šī mutācija var būt nepamanāma polimēru ķēdes reakcijas jeb PCR testos, tādā veidā veicinot vīrusa nekontrolētu izplatīšanos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu