Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Rīgas apgabaltiesa atzina Aivaru Lembergu par vainīgu virknē inkriminēto noziegumu un piesprieda piecu gadu cietumsodu, kā arī 20 000 eiro sodu. Dēlam Anrijam Lembergam piesprieda divus gadus un mēnesi ilgu ieslodzījumu, biznesa partnerim Ansim Sormulim cietumā būs jāpavada divi gadi. Visiem noteikta mantas konfiskācija. Lembergs to nosauca par politisko pasūtījumu un solīja pārsūdzēt. Tiesa pieņēma arī blakuslēmumu — aicinās policiju vērtēt iespēju sākt kriminālprocesu pret Šveices advokātu Rūdolfu Meroni.

Koalīcija pirmdien vienojās stimulēt ekonomiku ar 500 miljoniem eiro. Ap 200 miljonu tērēs 500 eiro atbalstam katram bērnam, ko jau apstiprinājusi Saeima. 100 miljonus piešķirs senioriem un invalīdiem, bet 200 miljoni paredzēti infrastruktūras attīstībai. 

Latvijā otro nedēļu lēni samazinās saslimstība ar Covid-19, patlaban mūsu valstī ir sestais augstākais saslimšanas rādītājs ES. Svētdien sākās senioru virs 70 gadiem vakcinācija. 

Pūļa imunitāti pret Covid-19 Latvijā varētu sasniegt augustā vai septembrī, kad 70% sabiedrības būtu saņēmusi abas vakcīnas potes, prognozē veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P). Tas gan būs atkarīgs no vakcīnu pieejamības un cilvēku vēlmes vakcinēties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu