Koncerti un kaķītis • IR.lv

Koncerti un kaķītis

Beāte Zviedre. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Džeza dziedātāja Beāte Zviedre nominēta Lielajai mūzikas balvai kā 2020. gada jaunā māksliniece. Koncertdzīve pagājušajā gadā dziedātājai bija neparasta, bet skaista

Trausla un eleganta, pavisam trakā 2020. gada nogalē Beāte Zviedre kāpa uz Lielās ģildes skatuves, lai kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andri Pogu izpildītu Džordža Gēršvina kinomūziku. 

Tā bija viena no jaunās, talantīgās džeza dziedātājas krāšņas koncertdzīves piesātinātajām epizodēm — par spīti pandēmijai un skatītāju klātbūtnes trūkumam, Beātei pagājušajā gadā radošo darbu netrūka. 

Īpašs šis gads vokālās grupas Framest solistei bija ar iziešanu ārpus ierastajiem rāmjiem. To pamanīja arī Lielās mūzikas balvas žūrija. Beātes sniegumu novērtēja ar nomināciju «Gada jaunā māksliniece». 2020. gadā dziedātāja sevi parādīja daudzveidīgi, atskaņojot mūziklu, kinomūziku, tautas dziesmas, arī Ziemassvētku korāļus. Svarīgākie pieturpunkti: koncerts Ceļā uz Ziemassvētkiem Latgales vēstniecībā Gors, Pastaiga pa džeza vēstures takām ar pūtēju orķestra Rīga bigbendu, Rūtu Dūdumu-Ķirsi un Elīzu Evaldi VEF Kultūras pilī, koncerts Spīķeri Jazz ar Latvijas Radio bigbendu. Viena no Beātes Zviedres snieguma virsotnēm 2020. gadā bija arī Gēršvina kinomūzika, ko kopā ar Nacionālo simfonisko orķestri viņa klausītājiem sniedza pašā gada nogalē.

Ilgojoties pēc koncertiem ar skatītājiem, Beāte uzskaita labo, kas ar viņu noticis pandēmijas gadā. Starp lielajiem labumiem ir arī viens pelēks un ļoti pūkains (ar savu Instagram kontu).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu