Mākslu meklējot • IR.lv

Mākslu meklējot

Kristiānas Dimiteres personālizstāde Woof, Woof! galerijā Alma
Veronika Viļuma

Pieturpunkti tiem, kurus līdz ar muzeju un galeriju dīkstāvi māc slāpes pēc mākslas baudīšanas klātienē, un tiem, kuriem aptrūcies galamērķu ziemīgām pastaigām Rīgā

Zuzeum ziemas skatlogs ar darbiem no Zuzānu kolekcijas

Zuzeum ziemas skatlogs

Pakavēties Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas sajūtās ļauj mākslas centra Zuzeum brīvdabas izstāde — ziemas skatlogs ar stikla, porcelāna un glezniecības darbiem no Zuzānu kolekcijas, kas iekārtots skulptūru dārza oranžajā Siltumnīcā. 20. gadsimta Latvijas un ārzemju ražotāju izgatavotas smalkas servīzes, piemīlīgas porcelāna figūriņas, kā arī monumentāls gleznotājas Sandras Krastiņas mākslas darbs uzbur krāšņu, niansētu un ļoti fotogēnisku ainu, kas atklājas divās instalācijās par svētku galda, sapņu pils un ziemas sporta tēmām. 

Lai arī ekspozīcija nav apjomīga, tās iekārtojums, ko radījušas māksliniece Darja Meļņikova un arhitekte Evelīna Ozola, ir glīts, pārdomāts un gandrīz vai pats par sevi kalpo kā atsevišķs mākslas darbs. Abas autores agrāk sadarbojušās Latvijas nacionālā paviljona autoru un kuratoru komandā Venēcijas arhitektūras biennālē 2018. gadā. Nokļūstot Zuzeum, apmeklētāji nepalaidīs garām arī Tomasa Hausego tēlniecības darbu Lielā soļojošā figūra un Entonija Gormlija Domātāju uz mākslas centra ķieģeļu fasādes.
Līdz 28. februārim. Lāčplēša iela 101.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu