Ar krīzi tiksim galā! • IR.lv

Ar krīzi tiksim galā!

Šoziem pastaigā gar Brīvības pieminekli. Foto — Ieva Salmane
Anda Burve-Rozīte

Režisors Intars Rešetins sarežģīto pandēmijas laiku izmanto, lai strādātu — iestudējis komēdiju Totāla izgāšanās Dailes teātrī, kas gaida tikšanos ar skatītājiem, filmē, veido radioiestudējumu

Britu komēdijai, kas pirms dažiem gadiem Londonā ieguva prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākais žanra iestudējums, Latvijā nav minēts pirmizrādes datums. Pieredzējušā aktiera un režisora Intara Rešetina gada sākumā Dailes teātrī pabeigtā izrāde gaida atklāšanas svētkus tieši tāpat kā jebkura izrāde Latvijas teātros — cerībā pēc iespējas ātrāk ieraudzīt pandēmijas beigas. Rešetins stāsta, ka aktieri ilgojas pēc saviļņojuma skatītāju zālē, bet izjūt arī īpašu kopību, nospēlējot «slēgto pirmizrādi» tikai kolēģu lokā.

Rešetins par Covid-19 daudz nebēdā — gaida savu vakcīnu un aktīvi strādā. Ja redzat viņu uz ielas ar dīvaini izbalinātiem matiem, tā nav gaumes problēma, bet gan jauna loma (kas, iespējams, pandēmijas dēļ tomēr tiks atlikta). 

Rešetina paveikto darbu saraksts krīzē ir iespaidīgs: psiholoģiskais trilleris Aukle Nacionālajā teātrī, komēdija Totāla izgāšanās uz Dailes teātra Lielās zāles skatuves un darbs pie rakstnieces Janas Egles stāstu iestudējumiem Latvijas Radio. 

Paralēli viņš risina arī privāta rakstura izaicinājumus, kas pandēmijā skar daudzas ģimenes, — skolas mācību vielas apguvi mājas apstākļos. Rešetinam ar sievu fitnesa treneri Zandu Zariņu-Rešetinu ir divas pamatskolas vecuma meitas, un tas nozīmē… matemātiku krīzē no jauna!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu