Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Versija par koronavīrusa «izsprukšanu» no laboratorijas ir maz ticama — tā paziņojusi Pasaules Veselības organizācijas pētnieku komanda, kas ieradās Ķīnā, lai atrastu Covid-19 pandēmijas avotu Uhaņā. Viss liecinot par vīrusa dabisku izcelsmi. Pētnieki analizēja četras hipotēzes par vīrusa izplatīšanos cilvēku vidū, un ticamāka izskatās vīrusa «pārlēkšana» uz cilvēkiem no dzīviem dzīvniekiem vai saldētiem produktiem. Foto — Scanpix


Maskavas tiesa pagājušajā nedēļā Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam nosacīto sodu nomainīja ar Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta pieprasītajiem 3,5 gadiem ieslodzījumā. Tā kā Navaļnijam jau bija piespriests mājas arests, kolonijā viņam būs jāuzturas divus gadus un astoņus mēnešus. Navaļnijs runā tiesā vainoja prezidentu Vladimiru Putinu viņa slepkavības pasūtīšanā un teica, ka ar šo tiesu Kremlis mēģina iebaidīt sabiedrību. Pēc tiesas Maskavā sākās protesti, tika aizturēti vairāk nekā 1400 cilvēku. Trijās protesta akcijās kopumā aizturēti vairāk nekā 11 000.

Vācija, Zviedrija un Polija pirmdien atbildēja Krievijai ar tās diplomātu izraidīšanu, jo Maskava pagājušajā piektdienā izraidīja šo trīs Eiropas valstu diplomātus par dalību opozicionāra Navaļnija atbalsta akcijās.

Minskā sācies tiesas process pret bijušā prezidenta amata kandidāta Viktora Babariko vadītās BelGazpromBank pārstāvjiem, varas iestādes aizturējušas vairākus baņķierus.

Svētdien notika Baltkrievijas solidaritātes diena, kurā atbalstu baltkrieviem cīņā pret Lukašenko režīmu pauda arī Latvija. Baltijas valstu ārlietu ministri aicināja nekavējoties atbrīvot visus politieslodzītos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu