Nebīstas un rok • IR.lv

Nebīstas un rok

Publicitātes foto
Ieva Kalēja

Rokot Grēcinieku iela 9-2

Ar cieņu domāju par tiem drosminiekiem, kuri pirms mazliet vairāk nekā desmit gadiem dižķibeles smagākā krituma laikā, kad Rīgā tirdzniecības telpu logos rēgojās zīmes «Slēgts» vai «Iznomā», uzdrīkstējās vērt jaunu restorānu vai kafejnīcu durvis. Atceros, ka gāju garām Fazendas filiālei Nometņu ielā Pārdaugavā un nodomāju: šis pasākums ilgāk par sešiem mēnešiem neizturēs… Vai skatījos uz Tērbatas ielas Kūkotavas ceptuvi un raizējos: cik vēl ilgi te taps šīs stilīgās saldmaizītes? Bet re — abi ir ne tikai izdzīvojuši, bet arī kļuvuši par savas apkaimes ēdināšanas pasaules stūrakmeņiem.

Varam novēlēt līdzīgas sekmes arī restorānam Rokot, kurš dienu pirms ziemas saulgriežiem, pašā tumšākajā gada laikā gan tiešā, gan pārnestā nozīmē sāka darbu izmirušajā Vecrīgā. Jauno restorānu izveidojusi komanda, kura līdz 2019. gada nogalei strādāja restorānā Egle, vecpilsētas epicentrā. Tomēr jaunā iestādījuma mērķauditorija nav izslāpuši tūristi, kuri vēlas pasēdēt uz terases un atpūtināt kājas. Rokot liek uzsvaru uz kūpinājumiem un grilu un lepojas, ka daudzus ēdienus gatavo Josper ogļu krāsnī. Ēdienkartē ir interesanta smalko ēdienu un street food kombinācija, tajā var atrast gan liellopa vaigus burgundiešu gaumē, gan Skotijas laša papillote, gan fish and chips un pitas maizi ar vistas girosu.

Nesen kādā tumšā sestdienas vakarā stāvēju tukšajā Grēcinieku ielā un gaidīju, kad man pa durvīm pasniegs pasūtīto ēdienu. Mājās visi nospriedām, ka bija vērts. Prātā palikusi Josper krāsnī gatavotā liellopa dry aged burgera piesātināti dūmakainā garša. Sulīgs un izteiksmīgs bija grilētais puscālis peruāņu gaumē, BBQ cūkas ribiņas to pasūtītājiem bija jāsargā no blakussēdētāju zaglīgajiem pirkstiņiem. Miso mērcē ceptais baklažāns un frī kartupeļi ar silto satay mērci lieliski papildināja gaļas ēdienus. Vienīgi čipotle mērce varēja būt asāka.

Nākotne nav prognozējama, katra krīze ir atšķirīga, tomēr jācer, ka Rokot būs to restorānu vidū, par kuriem pēc desmit gadiem varēs teikt — viņi tolaik nenobijās un uzvarēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu