Dalos pieredzē: kā attīstīt veiksmīgu un starptautiski atzītu dizaina objektu? • IR.lv

Dalos pieredzē: kā attīstīt veiksmīgu un starptautiski atzītu dizaina objektu?

Jaunie uzņēmēji. Līga Zelčāne un Justs Krapāns, Dzīvotne. Foto no privātā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Dzīvotne 

Īsumā. Ģimenes uzņēmums Dzīvotne ir Līgas Zelčānes un Justa Krapāna mīlestībā pret dabas pasauli izlolota dāvana sev un citiem — stikla terāriji, kas ļauj ienest mežu katrās mājās. Mērķis. Pārvērst aizraušanos ilgtspējīgā biznesā, kas būtu konkurētspējīgs gan Latvijā, gan ārpus tās. Skaistākais. «Iespēja radīt ģimenes uzņēmumu, kurā katrs var izmantot un attīstīt savas stiprās puses.» Grūtākais. «Plānot un prognozēt uzņēmuma darbību šajos ļoti mainīgajos un nepastāvīgajos apstākļos.» 

Mentore. Ieva Kalēja, Mammalampa.
Foto no privātā arhīva

Mammalampa

Īsumā. Desmit gadu laikā zīmols Mammalampa ir iekarojis savu vietu uz dizaina pasaules skatuves — līdz pat 90% produkcijas tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm, kur tie iekļauti nozīmīgos interjera projektos līdzās pasaules vadošajiem dizaina zīmoliem. Mērķis. Radīt precedentus, ka Latvijā ir iespējams veidot kvalitatīvus dizaina produktus ar augstu pievienoto vērtību, un lauzt stereotipu, ka «importa» ir labāks. Skaistākais. «Darīt darbu, kas citiem sagādā prieku.» Grūtākais. «Visgrūtākās ir cīņas ar sevi. Nenogurt no rutīnas un arvien no jauna rast motivāciju.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu