Mācīt trāpīgi • IR.lv

Mācīt trāpīgi

Sandris Artemjevs. Agrāk: Wandoo Finance vadošais programmētājs. Tagad: SIA Codelex īpašnieks. Foto — Ieva Salmane
Ieva Puķe

Lai gan pats nav ieguvis akadēmisku IT izglītību, programmētājs Sandris Artemjevs izveidojis kursus, kuru absolventi gandrīz 100% dabū darbu nozarē. Kā tas viņam izdevās?

Sandris Google Meet platformā ar mani sazinās no 15. stāva dzīvokļa Skanstes augstceltnē. «Šobrīd tas ir dzīvoklis birojs, agrāk bija tikai dzīvoklis,» viņš pasmaidot konstatē. «Ārā sanāk iziet vienīgi, lai pastaigātos.» 

Sandra Artemjeva vadītos programmēšanas kursus tūdaļ beigs audzēkņu grupa, kas satikta vienīgi pašā pirmajā nodarbībā rudenī, kad epidemioloģiskās vadlīnijas vēl ļāva pulcēties klātienē. Kārtējā topošo programmētāju grupa, kas šī žurnāla publicēšanas laikā jau būs sākusi mācības, iepazīta tikai virtuāli. 

Artemjeva uzņēmums Codelex šos cilvēkus turklāt trīs mēnešus izglītos bez maksas! Biznesa modelis paredz, ka dalībnieki par mācībām sāks norēķināties tad, kad būs sākuši strādāt profesijā. Darbu sameklēt viņiem aktīvi palīdzēs kursu organizatori.

Diploms negarantē prasmes

«Trīs dienas tiešsaistē notiek bezmaksas nodarbības. Tad ir intervijas, arī tiešsaistē,» par procedūru stāsta Codelex vadītājs. Uzņemtajiem — intensīvi trīs mēnešu bezmaksas kursi katru darbadienas vakaru, mājasdarbi jāpilda arī citā laikā. Kā privāts uzņēmums var nodrošināt mācības bez maksas? «Ja gribi nākt mācīties, paraksti līgumu. Tajā norādīts: kad sāksi strādāt un pelnīt vismaz 1000 eiro mēnesī, mums maksāsi noteiktus procentus no savas algas,» atbild Sandris. «Un mums savukārt patiešām jāuzņemas atbildība par mācību kvalitāti. Neko nenopelnīsim, ja cilvēki reāli neiemācīsies. Ja kāds tiešām īsti negrib mācīties, paši diezgan ātri parādām durvis.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu