Studentu iesaukums • IR.lv

Studentu iesaukums

«Pandēmijā medicīnas māsu un brāļu trūkums sasniedzis kritisko robežu. Nolēmu, ka arī man jāiet palīdzēt,» saka Ingus Arnolds Apse. Foto no privātā arhīva
Gunita Nagle

Kopš decembra nogales Covid-19 pacientu skaits slimnīcās visu laiku pārsniedz tūkstoti. Trūkst mediķu, tāpēc palīgā nāk studenti. Trīs no viņiem Ir stāsta — ko jaunam cilvēkam nozīmē atrasties epidēmijas frontes pirmajā līnijā?

Iestājās šoks — tā situāciju ar Covid-19 pacientiem pilnajās slimnīcās, kur jau pirms pandēmijas hroniski trūka ārstu un medmāsu, raksturo Ingus Arnolds Apse. Viņš ir viens no daudzajiem, kas atsaucies uz aicinājumu nākt palīgā krīzē. Medicīnas studenti, kuri veiksmīgi nokārtojuši visus pārbaudījumus pēc trešā studiju gada, drīkst piedalīties pacientu aprūpē. 

Pēc Veselības inspekcijas apkopotajiem datiem, līdz janvāra vidum darbam ar Covid-19 pacientiem slimnīcās pieteicies 221 students. Ingus, Agate un Olga ir trīs no viņiem.

Foto no privātā arhīva

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu