Gaidas un ilgas • IR.lv

Gaidas un ilgas

Kadrs no Vesa Andersona režisētās filmas Francijas Vēstnesis, pielikums avīzei «Liberty, Kansas Evening Sun»
Kristīne Simsone

Filmas un seriāli, ko ceram noskatīties 2021. gadā

Laiks ir apstājies — šāda sajūta pārņem, gatavojot gaidāmo filmu apskatu. Lielākā daļa intriģējošāko kino pirmizrāžu bija paredzētas jau pērn, taču pandēmija — kā tāds Lielais Kanagavas vilnis — šos plānus sadragāja. 

Satikšanos ar skatītājiem joprojām gaida Vesa Andersona «mīlas vēstule žurnālistiem», 2020. gada Kannu kinofestivāla programmā iekļautā, bet neizrādītā filma The French Dispatch (vietējo izplatītāju latviskojumā Francijas Vēstnesis, pielikums avīzei «Liberty, Kansas Evening Sun»). Gada beigās Holivuda sola slavenā 1957. gada mūzikla Vestsaidas stāsts rimeiku Stīvena Spīlberga režijā. Cerams, rudenī uz ekrāniem nonāks arī leģendārā zinātniskās fantastikas romāna Kāpa (Dune) ekranizējums kvebekiešu režisora Denī Vilnēva interpretācijā. 

Kāpa, tāpat kā citi ASV studijas Warner Bros. darbi, šogad līdztekus seansiem kinoteātros tiks izrādīti arī straumēšanas platformā HBO Max. Šis studijas lēmums jau paspēja izraisīt kino veidotāju un izrādītāju nosodījumu par to, ka lielajam ekrānam paredzētie darbi, skatīti mazākos formātos, zaudēs savu māksliniecisko vērtību. Daudzi, to vidū Vilnēvs, ir izteikuši bažas par to, ka tik liela mēroga darbi kā Kāpa nekādi nespēs sevi finansiāli atpelnīt. 

Protams, tas ir arī papildu trieciens kinoteātriem, kas krīzes laikā ir uz iznīcības robežas. Kārtējās jaunākās Bonda filmas Nav laiks mirt (No Time to Die) pārcelšana izrādījās nāvējošs trieciens kinoteātriem Cineworld (Lielbritānijā) un Regal Cinemas (ASV)  — tie tika slēgti. Pagaidām Nav laiks mirt nonākšana kino, to skaitā Latvijā, paredzēta aprīļa sākumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu