Kā būs? Tā būs! • IR.lv

Kā būs? Tā būs!

25

Kopīgi meklējam atbildes uz to, kas varētu notikt 2021. gadā

Vai vasarā notiks pārceltie skolēnu dziesmu un deju svētki?


Tālivaldis Andersons,
pastalu meistars
Lielu svētku noteikti nebūs. Tik daudz bērnu kopā pulcēt nebūtu ne prātīgi, ne reāli. Līdz jūnijam, visticamāk, nepaspētu visus bērnus vakcinēt, lai pulcēšanās būtu droša. Ja nu tomēr svētki notiks, tad varētu būt attālināti. Vai vairāki nelieli pasākumi dažādos reģionos. Līdzīgi kā jau iepriekš ir bijis Limbažos un vēl šur tur, kur notika svētki novada un blakus novadu kolektīviem. Lieli svētki nemaz nevarētu notikt arī tāpēc, ka bērni nebūs tiem gatavi. Svētkiem kolektīvi gatavojas visu gadu, taču tagad kopīgi klātienes mēģinājumi nevar notikt. Nepieciešams laikus gādāt arī par tērpiem. Pastalas tagad pasūta tikai daži kolektīvi, kam uzradušās Eiropas naudiņas. Bet, kad svētki notiks, tad nepieciešamība pēc pastalām būs.

IR PROGNOZE. Pie daudzajiem pandēmijas radītajiem zaudējumiem var pieskaitīt arī uz 2021. gada vasaru pārcelto skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradicionālo formu. Organizētāji prognozē, ka ierasto kopkoncertu ar tūkstošiem dalībnieku un skatītāju nākamgad nebūs. Pasākumi varētu notikt visā Latvijā visas vasaras garumā, ievērojot tobrīd spēkā esošos epidemioloģiskos ierobežojumus. 

Iespējams, notiks arī koncerti bez skatītājiem, kas domāti tikai ieraksta versijas veidošanai, vai arī vairāki «noslēguma» koncerti jaunajā Mežaparka estrādē ar ierobežotu dziedātāju skaitu. 

Tomēr jauniešu vēlme piedalīties noteikti nav gājusi mazumā, un tāpēc jāmeklē laikam atbilstošas formas. «Mēs plānojam tādus mierīgus, atšķirīgus svētkus, kādus Latvijā neesam piedzīvojuši,» saka svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.
— Pauls Raudseps

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu