Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pagājušajā nedēļā Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 12,5% salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu. Latvijā saslimstība ar Covid-19 aptver arvien lielāku valsts teritoriju un tuvojas Eiropas vidējam rādītājam, pirmdien paziņoja SPKC. No sestdienas veikalos ierobežota preču iegāde — brīvdienās pircēji var iegādāties tikai pārtiku, higiēnas preces, dzīvnieku barību, preses izdevumus un sabiedriskā transporta biļetes. Līdz otrdienai kopējais inficēto skaits bija 22 104, miruši 288. Slimnīcās ārstējās 709 personas.

Latvijā no Covid-19 krīzes pārvarēšanai uzņēmējiem paredzētajiem kopumā trim miljardiem eiro izlietota aptuveni puse, pirmdien paziņoja Finanšu ministrija.

Saeima pēc astoņu dienu darba pieņēma valsts budžetu 2021. gadam un ar to saistītos 28 likumprojektus. Nākamgad minimālo algu palielinās no 430 līdz 500 eiro. Vislielāko papildu līdzekļu piešķiršanu valdība paredzējusi veselības nozarei — 183 miljonus eiro. Budžeta izdevumi plānoti 10,76 miljardi eiro, bet ieņēmumi — 9,58 miljardi eiro. Budžeta deficīts paredzēts 3,9% apmērā no IKP.

Partiju apvienība Attīstībai/Par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza 13. Saeimas deputātu, apvienības frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Artūru Tomu Plešu. Viņš ir šīs ministrijas parlamentārais sekretārs un vada Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisiju. Opozīcijā esošā Zaļā partija paziņoja, ka Plešs ir nekompetents. Ministrs Juris Pūce (A/P) no amata atkāpās 12. novembrī pēc tam, kad sameloja par Rī-gas domes autostāvvietas caurlaides izmantošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu