Mājīgs ēdiens līdzņemšanai • IR.lv

Mājīgs ēdiens līdzņemšanai

Ieva Kalēja

Dāvja virtuve Nometņu ielā 7

Klusajam centram ir Antonijas ielas luksuss, Vecrīgai Kaļķu un Grēcinieku ielas tūristu ēdinātavas, bet stilīgās Pārdaugavas restorānu rajons un kulināro piedzīvojumu epicentrs ir Meža un Nometņu ielas stūris. Te nekad nejauši neiemaldīsies kāds ārzemnieks, bet savējie spēj uzturēt veselu restorānu rindu. Tā sākas ar Street Pizza un Street Burgers neogotiskas dzīvokļu mājas parādes galā, turpinās ar japāņu izakaya grilbāru Ze Sukin San un omulīgo Cepienu, bet tālāk ļauj izvēlēties starp divām konditorejām — Kūkdariem un Ciemakukuli, puķaini mājīgo restorānu Fazenda un vēl vairākām funkcionālām ēstuvēm. Šai daudzveidībai šovasar nolēma pievienoties Dāvis Auškāps, pazīstamā Lāčplēša ielas Teātra bāra izveidotājs un citu restorānu īpašnieks. Viņa jaunākais projekts ir Dāvja virtuve. Sākumā Dāvis to bija iecerējis pārsvarā kā pasākumu un kulinārijas darbnīcu rīkošanas vietu, taču pandēmija ieviesusi savas korekcijas, pulcēšanās slēgtās telpās vismaz uz laiku nav pieļaujama. 

Taču jebkura pavāra varēšanas apliecinājums ir spēja pagatavot kaut ko garšīgu no izejvielām, kuras gadās pa rokai. Šobrīd Dāvja virtuvē ir iespēja iegādāties pusdienas līdzņemšanai (zupa 3 €, pamatēdiens 5 €, saldais 3 €), ko pagatavojis un līdzņemamos traukos ieliks pats īpašnieks. Diemžēl tikai divas reizes nedēļā — otrdienās un ceturtdienās. Pieejamie cilvēkresursi neļaujot izvērsties plašāk. Tomēr Āgenskalnā dzīvojošajiem un strādājošajiem nu radusies vēl viena kvalitatīva pusdienošanas vieta, kurā uzsvars likts uz klasiskiem ēdieniem, kas sniedz gan baudu, gan mājīgu miera sajūtu.

Pirmajā ārkārtējās situācijas nedēļā vienu dienu bija iespējams baudīt dārzeņu krēmzupu, kariju ar kuskusu un baltās šokolādes musu ar matcha tēju, bet otrajā — svaigi ceptas Komm morgen wieder gaļas pankūkas, sātīgu gaļas buljonu un viegli saldu biezpiena sacepumu.

Piedāvājums iepriekšējā dienā atrodams Dāvja virtuves feisbuka lapā. Ieteicams pasūtīt jau laikus, jo, uzrodoties Nometņu ielā uz labu laimi, var izrādīties, ka kārotais ēdiens jau ir beidzies…

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu