Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

TEĀTRIS. DAILEI 100. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Teātra simtgadei veltīta grāmata četrās daļās — teātra zinātniece Edīte Tišheizere raksta par teātra režijas grandiem, kritiķe Līvija Dūmiņa par aktieru karalisti, mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis par mūziku izrādēs un arhitekts Jānis Lejnieks par abām Dailes teātra ēkām. Grāmatā ir vairāk nekā 400 attēlu, kas aptver laiku no 20. gadsimta sākuma līdz mūsdienām. Apgāda cena 28 €.


VĒSTURE. PAR LATVIJU. LĀČPLĒŠA KARA ORDENIS, TĀ KAVALIERI UN LĀČPLĒŠA DIENA. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. 
Bagātīgi ilustrētā grāmata veltīta Lāčplēša Kara ordeņa vēsturei, ordeņa kavalieriem un Lāčplēša dienas tradīcijas vēsturei. Grāmatas nosaukums tieši atspoguļo Lāčplēša Kara ordeņa devīzi — Par Latviju. Grāmatu veidojis autoru kolektīvs — Latvijas Nacionālā vēstures muzeja speciālisti. Apgāda cena 29,33 €.


BĒRNIEM. JURIS ZVIRGZDIŅŠ. KAPTEIŅA ZIRDZIŅŠ. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. 
Galvenais varonis ir sarkans koka zirdziņš — kādam zēnam uzdāvināta rotaļlieta. Izaugot zēns no zirdziņa atsvešinās. Taču zirdziņš saglabājis puikas bērnības sapni par jūru — sižetiski tas tiek pamatots ar aizraujošajiem stāstiem, ko rotaļlietām vēsta jūras gliemežnīca. Grāmatas beigās labi sajūtams, ka gan zēns, gan zirdziņš ir īstenojuši vienu un to pašu sapni. Apgāda cena 9 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu