Viņķele: Politiķiem jāklausa eksperti • IR.lv

Viņķele: Politiķiem jāklausa eksperti

6
Ilze Viņķele. Foto — LETA

Veselības ministres Ilzes Viņķeles pozīcija no pirmās koviddienas ir, — jāklausa ekspertu ieteikumiem, un tad seko politisks lēmums. Tā ministre saka intervijā žurnālam Ir.

Viņa atzīst, ka Covid-19 infekcijas apkarošanā brīnumi nenotiks, ja cilvēki neievēros epidemiologu ieteikumus un valdības pieņemtos lēmumus. Ministre arī atzīst, ka valdībā rudenī «sajūta par to, ka varam lemt maigāk, bija krietni izteiktāka nekā pavasarī — līdz pat tai sēdei, kurā bija lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Visa vasara Veselības ministrijai pagāja dažādu formātu sēdēs, kurās bija jāskatās, lai tomēr saglabājam pašizolācijas prasības cilvēkiem, kuri atgriežas no ārzemēm. Spiediens pavērt plašākas iespējas tūrismam bija izteikts».

Viņķele teic, ka būtu ļoti slikti, ja Ministru kabinets ieietu tādā fāzē, kurā eksperti tiek šaustīti un vainoti, no viņiem tiek pieprasīts parakstīties, jo «kurš nesīs atbildību». «Politiķi nes atbildību, jo eksperti iesaka. Atceramies diskusijas par tūrismu! Domāju, mēs salīdzinoši noturējām… Cik varējām, tik turējām,» saka ministre.

Brīnums nenotiks un slimības izplatīšanos varam apturēt tikai visi kopā. Viņķele teic, ka darīts ir daudz – «esam izveidojuši lietotni Apturi Covid. Slimnīcas funkcionē, un neesam pārtraukuši sniegt plānveida pakalpojumus. Ar tik vāji finansētu sistēmu, manuprāt, tas ir brīnums, kas panākts ar mediķu un lielā mērā ar valsts pārvaldes pašaizliedzīgu darbu».

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (6)

Sskaisle 26.11.2020. 10.48

nē un miljons reižu nē – nevis vāji finansēta , bet absolūti nesakārtota un superslikti pārvaldīta medicīnas nozare

Nu esiet godīgi sasodītie politiķi un mediji !!!!

Jā ekspertiem. Man no Dumpja ir pilnīgi bail. Viņš nekad nesmaida, bet es viņam ticu uz vārda.
Perevoščikovs jau ir omulīgāks , bet arī viņam es ticu.
Viņķele man ir ļaunā māte, ļauno spēku atbalstīta un virzīta. Vienīgo risinājumu redz medicīnas budžeta miljonkārtīgā palielinānāšanā, bet ja no gaisa nokristu tie miljardi – vai tad nozarē izsaimniekotaji aptrūktos?

Luk, dabūju valsts apmaksātu usg akūtai vainai, bet speciālists sūta uz magnetorezonansi , lai zinātu labāk, ko operēt. Atkla brīnums – zvanu un sazvanu un dabūju valsts apmaksātu mgtr – nu brīnumi, bet nu laimīga bez gala. Uztaisa , atsūta atbildi – viss perfekti – aizeju ar atbildi pie speciālista – tas spļauj zilimelnus uguņus – kas par šaraškina kantori, saved vecu aparatūru , kāš valsts naudu un ko lai es tagad ar to izmeklējumu daru – ne nav, ne ir. Tāds pusgatavītis, kā lai pēc tāda es izlemju jūsu likteni. Es sēžu un bolu acis, ko man darīt. Jā esmu vainīga, ka neesmu uzkrājusi tādus naudas līdzekļus, lai apmaksātu superdārgo medicīnu. Lika man pašai izlemt – veikt manipulācijas uz dullo, kā būs būs, vai tomēr es uztiasīšu kārtīgu magnetorezonansi un veiksim ārstēšanu ar pārliecību.
Es piekritu uz dullo. Nu nav man tādi līdzekļi, lai es maksātu 190 eur vai cik nu kurā vietā par magnetorezonansi , jo ārstēšana un rehabilitācija taču arī man pašai jāmaksā. Valstij kāvienmer nav naudas.

IR rakstīja par vīrieti no Talsiem, kuram nomira tēvs un māsa. Talsenieki apgalvo – vai stāsta , ka Ventspils ārsti neesot slimajaiem klāt gājuši. Domāju, ka tapēc tagad visos -arī sabiedriskajos un pietiek , com tik enerģiski stāsta, cik izcila ārstniecība tiek nodrošināta Ziemeļkurzemes slimnīcā. Bet tauta runā, ko citu . Portams , ka ticu tautas runām. Mediji melo , noklusē, pasaka puspatiesības. Un cilveks maziņais paliek viens ar savu likteni .

+1
0
Atbildēt

0

lasitajs 14.12.2020. 09.40

labrīt

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 26.11.2020. 15.38

Piekrītu viennozīmīgi. Vēl es gribētu piebilst, ka tā gan ir lielāka problēma, ka valsts un RD izdod likumus un normatīvos aktus un rīkojumus un nedod ne instrukcijas, ne finansējumu, kā tos kontrolēt

https://www.la.lv/valsts-no-iedzivotajiem-prasa-atbildibu-nepieskirot-pienacigu-atbalstu

Pēc viņa domām, būtiski ir tas, ka valsts no iedzīvotājiem prasa atbildību, bet nepiešķir pienācīgu atbalstu, proti “atbildīgās institūcijas nav devušas iedzīvotājiem vadlīnijas, kā pārkārtot savu dzīvi jaunajos apstākļos teju pāris dienu laikā,” sacīja Celmiņš.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu