Māra Ķimele: Bez dzīvās publikas teātris ir miris pasākums • IR.lv

Māra Ķimele: Bez dzīvās publikas teātris ir miris pasākums

Māra Ķimele. Foto: Ieva Salmane

Teātrim kovids ir milzīgs trieciens, jo izrāde nevar notikt bez skatītājiem. Izrāde ir saspēle starp aktieriem un publiku, gaisam jāviļņojas līdz skatītājam un atpakaļ, intervijā žurnālam Ir saka režisore un šāgada Spēlmaņu nakts balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslā laureāte Māra Ķimele.

Viņa ļoti cerējusi, ka teātri tomēr kaut kādā formā tomēr varētu strādāt, ja publika valkātu sejas maskas un tiktu ievērota distance. Visvairāk Ķimelei sāp sirds par jauno izrādi Smiļģis Dailes teātrī, kam novembrī bija paredzēta pirmizrāde, jo tā ir teātra simtgades centrālā izrāde.

Ķimeles jaunākais iestudējums Saviļņojums paguva piedzīvot pirmizrādi Liepājas teātrī, pirms visas teātru durvis atkal Covid-19 dēļ tika slēgtas. Ķimele teic, ka viņu interesē labi aktieri, tādi, kāda ir Liepājas aktrise Inese Kučinska. Viņa arī slavē Liepājas teātra trupas saliedētību šajos grūtajos kovida apstākļos, kad teātrim jārisina smagi finanšu jautājumi. “Virs viņu galvām visu vasaru karājies Damokla zobens, un tas vēl nekur nav zudis. Acīmredzot Liepājas pilsētas saimnieki nesaskata teātra lietderīgumu. Nepamana, cik ļoti teātris dzīvo kopā ar pilsētu, ka daudzi kurzemnieki un rīdzinieki brauc uz Liepāju tieši teātra dēļ,” saka režisore.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu