Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība Covid-19 dēļ nolēma līdz 6. decembrim izsludināt ārkārtējo situāciju. Nenotiks publiski pasākumi, slēgtas spēļu zāles un atrakciju centri. Privātos pasākumos drīkst pulcēties ne vairāk par 10 cilvēkiem no divām mājsaimniecībām. Ierobežots darba laiks kultūras iestādēm, bet kafejnīcas varēs izsniegt ēdienu tikai līdznešanai. Mācības klātienē turpinās tikai 1.—6. klašu skolēni. Pašizolācija jāievēro, atgriežoties no visām Eiropas valstīm, bet lidojumi aizliegti uz Andoru, Čehiju, Beļģiju, Luksemburgu, Šveici. SPKC atzina, ka pusei inficēto vairs nevar noteikt inficēšanās avotu. Tas nozīmē, ka vīruss cirkulē sabiedrībā un inficēšanās riski ir visur. Līdz otrdienai inficēto skaits Latvijā bija 8395, miruši 103 cilvēki, slimnīcās ārstējās 309. 

Koalīcija pirmdien vienojās atteikties no idejas sociālajiem dienestiem uzticēt darbu ar alternatīvajos nodokļu režīmos strādājošajiem, to darīs VID. Dīkstāves pabalstu izmaksa un algu subsidēšana izmaksās 86 miljonus eiro, informē Ekonomikas ministrija. Valdība atbalstīja dīkstāves pabalstus no 330 eiro līdz 1000 eiro mēnesī. Atbalsta pasākumi paredzēti līdz 31. decembrim.

Satversmes tiesa pagājušajā nedēļā sāka skatīt lietu par minimālās vecuma pensijas apmēra neatbilstību Satversmei. No šā gada minimālā vecuma pensija ir 80 eiro.

Šogad oktobrī, salīdzinot ar pērno gadu, vidējais patēriņa cenu līmenis samazinājās par 0,7%. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu