Zaļie prieki • IR.lv

Zaļie prieki

Marija Leskavniece

Arī priecāties par dzīvi var, domājot par dabu! Piecas videi draudzīgākas izklaides alternatīvas

Baloni
ASV ik gadu pārdod 400 miljonus balonu.
Gaisā palaisti baloni ir tādi paši kā plastmasas maisiņi, turklāt nav iespējams noteikt, kur tie piezemēsies. Bet, piemēram, nonākot okeānā, tie atgādina medūzas un maldina dzīvās radības, kas tos var norīt. Labāk, atzīmējot kādu nozīmīgu dzīves notikumu, iestādīt koku. Ja izvēlies to darīt savā īpašumā, saskaņošana nav nepieciešama, bet publiskā vietā stādīšana jāsaskaņo ar pašvaldību. To var izdarīt arī, sazinoties ar kustības Laimes koki koordinatoriem.


Straumēšanas servisi
30 minūtes Netflix skatīšanās rada tikpat daudz izmešu, cik 6,4 kilometru brauciens ar auto.
«Netflix and chill» īpaši pandēmijas laikā kļuvis par sinonīmu labam piektdienas vakaram, tomēr aizvien pieaugošais pieprasījums pēc dažādiem straumēšanas servisiem rada arī aizvien lielāku enerģijas patēriņu un izmešus. Zaļākais veids, kā pavadīt brīvdienu fantāzijas pasaulē, ir doties uz vietējo bibliotēku un izvēlēties kādu grāmatu, ko vēlāk nodot citiem lasītājiem.


Iepirkšanās
Katrs septītais pirkums šobrīd tiek izdarīts tiešsaistē.
Lai gan varētu likties, ka iepirkšanās internetā ir dabai draudzīgāka, pētījumi rāda, ka tiešsaistē iegādāto lietu transportēšana, iesaiņošana, nereti arī atpakaļsūtīšana nodara ievērojamu kaitējumu un krietni papildina atkritumu kaudzes. Vislabākā alternatīva aizvien pieaugošajai vēlmei patērēt ir nepirkt to, kas nav pirmās nepieciešamības prece. Bet, ja tas neizdodas, pirkt vietējo preci vai kvalitatīvas lietas, kas kalpos ilgi.


Grādīgie dzērieni
Vīns stikla pudelē rada 675 gramus ogļskābās gāzes izmešu uz litru dzēriena.
Toties vīns, kas iepildīts kartona kastē, tikai 70 gramus! Arī tam, no kā izvēlamies baudīt savu dzērienu, ir nozīme. Otra zaļākā izvēle ir skārdenes. Tomēr vīna estētiem nevajag raukt degunu — kvalitatīvu dzērienu piedāvājums šajos videi draudzīgākajos iepakojumos aizvien pieaug.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu