Otrā dzīve • IR.lv

Otrā dzīve

Eleonora Beržinska un Otrās elpas komanda ir pateicīga ziedotājiem. «Cilvēkiem nav vienalga, un daudzas vērtīgas lietas nevis nonāk miskastē, bet dzīvo otro dzīvi. Un tas ir svarīgi — daudziem šo palīdzību ļoti vajag!» Foto — Kristīne Madjare
Alise Zita Zeidaka

Labdarības veikals Otrā elpa palīdz satikties cilvēkiem un otrreiz lietojamām mantām

Ieejot labdarības veikaliņā Otrā elpa, acis ņirb. Glīti sakārtotas šallītes, aksesuāri, fifīgi mājas nieciņi, apģērbi lieliem un maziem, apavi, grāmatas, rotaļlietas un pat tirdzniecības svari. Te lietas, kurām vairs nav vietas veco saimnieku mājās, atradušas iespēju piedzīvot otro dzīvi. 

Taču veikala plauktos nonāk tikai aptuveni piektdaļa saziedotā, pastāsta Otrās elpas tirdzniecības vadītāja Eleonora Beržinska. Vairāk nekā pusi veikals nodod dažādām labdarības organizācijām, kas palīdz mazāk nodrošinātiem cilvēkiem. «Visiem taču ir jāģērbjas un jāsagatavojas sezonai!» Katru gadu veikals veic arī finansiālus ziedojumus labiem mērķiem, piemēram, Bērnu slimnīcas fondam, servisa suņu biedrībai Teodors, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijai un citām organizācijām.

Cenas veikalā ir draudzīgas, lai skaistas lietas varētu atļauties tie, kuru maciņš nav tik biezs. Katru mēnesi darbinieki visas veikala preces nomaina un neno-pirkto nodod dažādām organizācijām. Mēneša beigās iegriezties labdarības veikalā ir īpaši izdevīgi — visam ir 50% atlaide, bet pēdējā dienā apavi, somas un apģērbi maksā tikai vienu eiro.

Taču tas nav vienīgais iemesls, kāpēc vērts ielūkoties Otrajā elpā. Visas preces ir vienā eksemplārā, te iespējams uziet īstas pērles. Eleonora stāsta, ka katram no Otrās elpas veikaliņiem ir savs regulāro pircēju loks. «Mēdz būt arī tā, ka cilvēks pie mums kaut ko nopērk, sezonu novalkā un pēc tam noziedo atpakaļ.» Šis ir videi, citiem un makam draudzīgs veids, kā dažādot savu garderobi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu