Kariņš: Valdība pārāk gausi reaģējusi uz Covid-19 uzliesmojumu • IR.lv

Kariņš: Valdība pārāk gausi reaģējusi uz Covid-19 uzliesmojumu

1
Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš. Foto: Edmunds Brencis

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) intervijā žurnālam Ir atzīst, ka valdība ir pārāk gausi reaģējusi uz Covid-19 uzliesmojumu un stāsta par atšķirīgiem uzskatiem ar veselības ministri Ilzi Viņķeli (A/P).

Intervijā Kariņš teic, ka ir “dziļi neapmierināts ar veselības ministres tempu un kā valdības vadītājs uzņemos atbildību, ka neesmu spiedis rīkoties ātrāk”. Viņš atgādina, ka 8. oktobrī ministre teica – nekāda stratēģija slimības ierobežošanā nav vajadzīga, “27. oktobrī mēs pēdīgi pieņēmām stratēģiju”.

“Ilgstoši mūsu eksperti un ministrija nebija gatava teikt, ka faktiski esam krīzē. Atcerieties — pavasara situācija bija ļoti pozitīva. Visur citur skaitļi gāja uz augšu, mums ne. Tagad, redzot, ka pirmo reizi bija 13, 18 un 30 saslimušo, nebija vēl gatavības rīkoties.  Es jau ilgāku laiku esmu gribējis, lai mēs daudz straujāk veram visu ciet,” par ārkārtējās situācijas izsludināšanas nepieciešamību atzīst valdības vadītājs.

Vaicāts par domstarpībām ar veselības ministri Viņķeli, Kariņš teic, ka “tās ir par tempu, par uztveri”. “Es nevēlos eksperimentēt ar sabiedrību. Labāk kļūdāmies, būdami stingrāki, un lai izrādās, ka tas nebija nepieciešams, nekā kļūdāmies, ka nebijām pietiekami piesardzīgi,” saka premjerministrs.

Viņš arī atgādina, ka būtībā “mēs abi ļoti labi saprotam, ka vienīgās zāles ir distance. Jautājums — kādi lēmumi jāpieņem, lai sabiedrība to ievērotu?” Te viņiem uzskatos ir neliela atšķirība. “Viņķeles kundze vairāk tic cilvēku labajai gribai. Man ir pieredze, ka 80—90% būs ar labo gribu, bet tie 10% šajos pandēmijas apstākļos var sabojāt balli visiem. Tāpēc nevar paļauties uz labo gribu. Tas mums jau tagad maksā pārāk dārgi,” intervijā teic Kariņš.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (1)

Sskaisle 05.11.2020. 09.55

man ir ļoti  grūti  saprast, kāpēc    valsts un pašvaldības iestādes saviem pilsoņiem  sūta    e -pastus ar  pielikumiem, kurus nevar atvērt. 
Man   e pasti pienāk  no  apdrošinātāja, no   laboratorijas, no   izdevniecības –  visas  privātās   iestādes    atsūta pielikumus     pdf   formātā, lai klienti  ērti un viegli  var atvērt – 

valsts  un pašvaldības    iestādes –  tādos   word   formātos, kuros    nevaru atvērt ne    savā   mājas  datorā, ne telefonā  , ne man tuvākajā    bibliotēkā. 

tas ir apzināts kaitnieciskums – pilsoņu attālināšana no valsts – vairāk kā pusi ienākumju jāaatdod valstij bet tā kā tāda sivēnu lielmāte nobezdās un gtevi ignorē – sak ne manas problēmas

velna milti cik dusmīga par to esmu

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu