Novada ziņu noturīgais šarms • IR.lv

Novada ziņu noturīgais šarms

Ingemārs Vekteris, SIA Vidzemes Televīzija valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks. Foto — Andris Vanadziņš
Andris Vanadziņš

Nacionālais kanāls ReTV ir unikāls veidojums — desmit reģionālās televīzijas apvienojušās, lai vēstītu par norisēm visos Latvijas reģionos. Idejas iniciators ir Vidzemes Televīzijas vadītājs Ingemārs Vekteris, un tieši Valmieras studija nodrošina kopējā kanāla juridisko un radošo pamatu

Tālajos deviņdesmitajos gandrīz katrā pilsētā bija sava TV un radio studija, kas raidīja vietējās ziņas. Par kvalitāti šoreiz nerunāsim, bet auditorija šiem ļoti lokālajiem un izmisīgi garajiem vēstījumiem bija. Līdz ar to bija arī reklāmas, un varēja pat pelnīt.

Sava TV studija tolaik bija arī Rūjienā, kur tagadējais Vidzemes Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris mācījās vidusskolā un kopā ar klasesbiedru loloja pirmo biznesa projektu mediju lauciņā — savu radio. Brauca, skatījās, mācījās, kā strādā lielās raidstacijas, veidoja pirmos sižetus, un tas šķita bezgala aizraujoši. 

Skolēnu radio uztaisīt neizdevās, taču viņš sāka darbu Valmieras TV un drīz vien kļuva par Vidzemes lielākās pilsētas televīzijas rīkotājdirektoru. Iespaidīgs lēciens jauna censoņa karjerā?

«Nē!» klēpī pēkšņi iekritušas laimes versiju noraida Ingemārs. «Televīzija gāja uz grunti, vadītāji mainījās zibenīgi, un iekārojams tas amats noteikti nebija. Pēc garākām sarunām piekritu, kaut no kolektīva vadīšanas nesapratu pilnīgi neko.» Taču viņš labi saprata, ka mazo studiju laiks beidzas un izvēle ir kā tām divām vardēm krējuma ķērnē — laisties dibenā vai tomēr mēģināt sakult sviestu un dabūt pamatu zem kājām. Tagad atskatoties Ingemārs secina, ka tūkstošgades mijā Valmieras TV pavilka idejas, kas pirmajā brīdī šķita pilnīgi trakas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu