Uzgaidāmajā telpā • IR.lv

Uzgaidāmajā telpā

Nellija Ločmele

Nepacietīga kņudoņa vēderā un aizturēta elpa — šonedēļ pārņem gaidītāja satraukums. Nākamnedēļ redzēsim, ar ko noslēgsies niknā sacensība par ASV prezidenta amatu. Vai Tramps tikpat brīnumaini izspruks no šobrīd aptaujās prognozētā varas zaudējuma, kā nesen izspurdza no Covid-19 slimības gultas? No vīrusa viņu izglāba īpašā statusa dēļ pieejamas dārgas eksperimentālas zāles, kādu nav citiem pacientiem, kuru skaits ASV turpina pieaugt. Vēlēšanu būtība ir tieši pretēja: katram ir viena balss, un rezultātu lielā mērā izšķirs tas, vai biļetenus aizpildīs tieši mazāk aizsargātā sabiedrības daļa.

Nākamnedēļ redzēsim arī to, cik augstu uzkāps Covid-19 pandēmijas vilnis, pie kura slāpēšanas valdība ķērās ar kavēšanos. Lielākais risks saistās ar slimnīcu spēju uzņemt pacientus. Pandēmijas pīķī aprīlī slimnīcās vienlaikus nebija vairāk kā 46 inficētie vidējā vai smagā stāvoklī, tagad — gandrīz četras reizes vairāk. Latvijas Infektoloģijas centrs pirmo reizi tā vēsturē ir pārpildīts, bet veselības sistēma mēneša laikā pie šādas slodzes var kolapsēt, brīdina Neatliekamās palīdzības dienesta vadītāja. Šajā žurnāla numurā atbildam uz jautājumu, kas skan arvien biežāk — kā igauņiem izdevies inficēšanos nobremzēt?

Vēl ne nākamnedēļ, bet jau drīz novembrī sagaidīsim kādu pandēmijas laika pārsteigumu, kas pārmaiņas pēc ir patīkams. Kurš būtu ticējis, ka JRT izcilos aktierus redzēsim viņu pašu līdzradītā seriālā? Bet tāds ir tapis! Režisors Alvis Hermanis intervijā stāsta, kāpēc izvēlas  melnbalto kino un kāda pirmsvētras nojauta viņu ir pārņēmusi, vērojot norises pasaulē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu