Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā ir nopietns Covid-19 uzliesmojums, tāpēc valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis iedzīvotājus ierobežot savus sociālos kontaktus. No sestdienas spēkā stājās stingrāki ierobežojumi. Pasažieru pārvadājumi aizliegti uz Vatikānu, Andoru, Čehiju, Beļģiju, Nīderlandi un Franciju. Latvijā ir Baltijā augstākais divu nedēļu laikā inficēto rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju — 71,51, Lietuvā — 70,15, Igaunijā — 35,85, kur šis rādītājs pakāpeniski samazinās. Covid-19 gadījumu skaits divu nedēļu laikā ir pieaudzis par 34%. Biežākais inficēšanās avots ir izglītības iestādes. 

Covid-19 ierobežojumu dēļ Aizsardzības ministrija atcēlusi 11. un 18. novembra militārās parādes. Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu šogad Rīgā atzīmēs bez ierastajiem masu pasākumiem, informēja Rīgas dome.

Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits deviņos mēnešos sarucis par gandrīz 70%. Savukārt dzelzceļa kravu pārvadājumi šogad deviņos mēnešos Latvijā samazinājās par 45,5% salīdzinājumā ar 2019. gada attiecīgo periodu.

KNAB lūdzis Ģenerālprokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Rīgas mēru un tagadējo Eiroparlamenta deputātu Nilu Ušakovu (S) par neatļautas operatīvai darbībai paredzētas ierīces glabāšanu — audio un videoierakstīšanai paredzētu ierīci, kas maskēta kā albums vai grāmata. Šādas ierīces glabāt privātpersonām ir aizliegts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu