Pēdējā vēlēšanās: nobalsot • IR.lv

Pēdējā vēlēšanās: nobalsot

Džeimsa Vendela Viljamsa dēls un vedekla palīdz slimajam vīrietim izkāpt no auto, lai viņš varētu aiziet nobalsot. Foto — The Washington Post
Hosē del Reals, © The Washington Post

Nedziedināmi slims amerikānis pats vēlas spert pēdējos soļus līdz vēlēšanu urnai, lai atpestītu savu valsti no «indes»

Džeimsa Vendela Viljamsa problēma nebija slinkums. Viņam arī nevar pārmest neizlēmību. Džeimsa lielākā problēma bija laiks.

Vairākus mēnešus 77 gadus vecais vīrs no savām mājām Birmingemā, kas atrodas Mičiganas štata lielākās pilsētas Detroitas nomalē, nervozi sekoja kalendāram un aizvien vairāk uztraucās par to, ka viņam nepietiks laika piedalīties 2020. gada vēlēšanās. Veselība pasliktinājās ar katru nedēļu, un cerības sagaidīt vēlēšanu dienu 3. novembrī saruka.

Viņš izvēlējās jaunu mērķi — nodzīvot vismaz līdz 24. septembrim, kad Mičiganā sākās iepriekšējā balsošana. Brīžiem šķita, ka pat tas nebūs reāli. Taču septembra pēdējā ceturtdienā, dēla un vedeklas atbalstīts, viņš dzelžaini iekrampējās pašvaldības ēkas kāpņu margās un pats aizgāja līdz ārpusē ierīkotajai vēlēšanu urnai. Arī biļetenu viņš vēlējās iemest pats. Džeimss kustējās lēni, seja bija saspringta no pārpūles. Dēls Deivids turējās aizmugurē, gatavs saķert tēvu, ja viņš sāktu ļimt.

Kad biļetens pazuda urnā, Džeimsa sejā uzplauka plašs smaids. Triumfs. «Domāju, mūs visus uztrauc tas, par ko ir pārvērtusies valsts. Tieši tāpēc es vēlējos tikt līdz šai vietai un nobalsot,» slimais vīrietis pastāstīja fotožurnālistam, kas sagadīšanās dēļ tobrīd atradās pie pašvaldības ēkas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu