Andris Vilks: Mēs aizvien vairāk atpaliekam no kaimiņiem • IR.lv

Andris Vilks: Mēs aizvien vairāk atpaliekam no kaimiņiem

2
Andris Vilks. Foto: Edmunds Brencis

Saeima 1.oktobrī Latvijas Bankas padomē ievēlēja Andri Vilku, bijušo finanšu ministru, kurš strādāja Eiropas Investīciju bankā (EIB) un bijis atbildīgs arī par institucionāliem jautājumiem EIB birojā Baltijas valstīs. Birojs atradās Viļņā, un Vilkam bijusi laba iespēja salīdzināt Latvijas attīstību ar tuvākajiem kaimiņiem. “Man visvairāk iekšēji kremt, ka mēs aizvien vairāk atpaliekam no kaimiņiem igauņiem un lietuviešiem. Saredzu savu pienesumu Latvijas Bankā, ka es šo plaisu gribētu maksimāli samazināt,” intervijā žurnālam Ir saka Vilks.

Viņš uzskata, ka virzienam ir jābūt uz Latvijas attīstīšanu maksimāli ātri uz ilgtermiņā noturīgu ekonomiku. “Plānu mums ir daudz, bet apjūkam izpildē, fokusi mainās. Šis ir brīdis, kuru Latvija nedrīkst kārtējo reizi nogulēt,” saka bijušais finanšu ministrs, kurš pats ir piedzīvojis Latvijas finanšu krīzi pirms 10 gadiem.

Atpalicība vai neizlēmība salīdzinājumā ar kaimiņiem ir saistīta ar izglītību un veselību, uzskata Vilks. “Jādara maksimāli daudz, lai vismaz panāktu savus kaimiņus ar naudas efektīvu un saprotamu izlietojumu abās jomās. Šis ir brīdis, kad jāpadomā par valstiski nozīmīgām infrastruktūras celtnēm, savienojamību – kā reģionālo attīstību varētu savīt kopā ar attīstības centriem,” norāda Vilks.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Komentāri (2)

kolpants 08.10.2020. 15.34

Может, там просто депутаты больше занимаются важными экономическими законопроектами, а не тратят часы и дни на обсуждение, как лучше георгиевские ленточки запретить и как заставить родину любить? И президенты заняты такими же законопроектами, а не занимаются словотворчеством или мыслями, как бы 5 регионов сделать?
Хотя понятно, это же проще и спокойнее…

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 08.10.2020. 11.46

Vilks var stāstīt savas pasakas cik grib.
Mēs labi saprotam, ka ES institūcijās prasa atbildību , prasa darbu un tikai tad algas.

Ja jau LB padomi būtu, ko vērti, tiem būtu
kaut jel kāda atdeve, tad jau mēs nebūtu tādi nabagi. Tad jau mēs kaut par solīti vairāk nevis atpaliktu ,bet steigtos pakaļ kaimiņiem.

JāVilkam un viņa kolēģiem labi – kas nekaiš – izsaimniekot valsti, iznīcināt tautu un par to nevis cietums bet pasakains atalgojums

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu