Skarbi • IR.lv

Skarbi

10
Nellija Ločmele

Oktobris sācies skarbi — vīrusa izplatība Latvijā sasniegusi antirekordu, pārspējot iepriekš aprīlī fiksēto augstāko saslimstības rādītāju. Tiesa, pandēmijas sākumā testēšana Latvijā bija daudz mazāk pieejama, tātad droši vien inficēto bija daudz vairāk nekā atklāto slimības gadījumu. Tomēr tagad saskaramies ar jaunu problēmu — trūkst testēšanas jaudu. Tās mums Baltijā ir zemākās, tāpēc eksperti liek cerības uz jauniem testu veidiem, kas ļaus ātrāk un lētāk uzķert vīrusa pavedienus un tos laikus apcirst.

Tikmēr Covid-19 stāsts pirms vēlēšanām ASV iegājis jaunā fāzē. Prezidents Tramps, kurš visu gadu gvelzis muļķības par bīstamo vīrusu, pagājušajā nedēļā pats saslima. Protams, amata dēļ viņam bija pieejama ekskluzīva ārstēšana — arī vēl neapstiprinātas eksperimentālas vīrusa antivielas. Lai gan par viņa patieso veselības stāvokli nav skaidrības, Tramps tēlo mačo un pamāca vienkāršos amerikāņus, ka no vīrusa nav jābaidās, jo viņš taču ir brīnumaini izglābts. Vēlēšanas neapturēs vīrusu, bet jācer, ka tās apturēs Trampu, lai viņš nevarētu traucēt apturēt arī vīrusu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu