Magnētiska, paša rokām taisīta reklāma • IR.lv

Magnētiska, paša rokām taisīta reklāma

Zīmējums — Freepik
Jānis Vēvers

Tiešsaistes rīki sniedz iespēju pat pilnīgam iesācējam izveidot gaumīgu reklāmas plakātu, ja vien ir laiks un vēlme mācīties

Atverot gandrīz jebkuru interneta vietni, gar acīm ņirb reklāmas. Lielākas un mazākas, košākas un blāvākas, statiskas un kustīgas. Nozares analītiķi aplēsuši, ka vidusmēra interneta lietotājs mēneša laikā redz aptuveni 1700 reklāmu. Taču pa īstam pamana labi ja pusi, un atmiņā paliek vēl mazāk. Kāpēc tā? Tāpēc, ka vairākums baneru vienkārši ir pārāk garlaicīgi, lai tiem veltītu kaut sekundi laika.

Smadzenes pārslogojošajā informācijas plūsmā izkarot patērētāju uzmanību tiešām nav vienkārši, tādēļ jāsakopo viss radošuma potenciāls un jārada kaut kas pamanāms. Protams, vieglākais ceļš ir noalgot reklāmas vai radošo aģentūru un mēģināt no šiem speciālistiem «izspiest» kaut ko ģeniālu. Bet, ja to pakalpojumi vēl nav pa kabatai vai līdzšinējā pieredze nav attaisnojusi cerības, pašam jāatloka piedurknes un jāķeras pie darba.

Reklāmu veidošana ir specifisks žanrs, kurā nepieciešams gan mākslinieka ķēriens, gan izpratne par to, kā uzrunāt potenciālo pircēju. Taču pieredze rāda, ka bieži vien vislabāk produktu spēj pārdot tieši tā izveidotājs, jo viņš vienīgais pa īstam zina, kādam nolūkam to radījis. Līdz ar to viņa prātā vajadzētu būt pareizajam vēstījumam klientiem. Atliek to vizualizēt. Vismaz mēģināt.

Ar ko sākt? Kad ideja ir skaidra un skice uz lapas vai planšetes ekrānā «uzmesta», jāatrod piemērotākais rīks dizaina izveidošanai. Iesācējiem te parasti sākas grūtības, ja nav uzieta «sava» programma, kā tas parasti ir jomas profesionāļiem. Turklāt entuziastiem ne vienmēr labākais risinājums būs sarežģītie rīki, kuru apgūšana prasa laiku un iedziļināšanos. Sākumā var noderēt vienkāršāki rīki ar gataviem šabloniem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu