Bilde no Taimskvēra • IR.lv

Bilde no Taimskvēra

«Viena lieta, kas pašam ļoti palīdz, un par to liels paldies vecākiem, ir vairāki maģistra grādi.» Foto — Edmunds Brencis
Krista Draveniece

Finanšu institūcijas Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš

Esmu konservatīvs, visu izmēģinu pēdējais, kārtīgā rakstāmgalda noslēpumu skaidro Reinis Bērziņš. Kādreiz ik piektdienu notikusi papīru kalnu kārtošana, bet tagad visi dokumenti glabājas jaunākās paaudzes planšetdatorā.

«Ģimene ir svarīgāka par visu,» Bērziņš jau sarunas sākumā atklāj, tomēr nevienu ģimenes foto kabinetā netur — tas neesot viņa stilā. Viena bilde pie sienas goda vietā gan stāv. Fotogrāfija no Taimskvēra ir nozīmīga visam kolektīvam, tā simbolizē brīdi, kad 2017. gadā emitētas obligācijas un iekļautas Nasdaq Riga regulētajā tirgū. «Mēs bijām otrā valsts kapitālsabiedrība, kas to izdarīja!»

Bērziņš stāsta, ka viņa ikdiena paiet vienā skrējienā, jo Altum «ir baigā dinamika». Pa logu, kur sveicina Doma baznīca, viņš dienas laikā gandrīz neskatās, un kopumā reti sanāk novērtēt skaisto darba vietu pašā Vecrīgas sirdī.

Katra diena viņam sākas vienādi — ar modinātāju pulksten 6.10. Tad uz terases šortos un krekliņā vingro ar airēšanas trenažieri. «Neesmu ronis, bet sevi norūdu, sportojot ārā. Pēc tam pāris minūtes aukstā dušā.» Lai gan kafija ļoti garšo, daudz dzert to nedrīkst, tāpēc no rītiem izvēlas zaļo tēju. Pēc tam abas meitas jāaizved uz bērnudārzu, bet atlikušās 50 minūtes līdz birojam jau mašīnā lietderīgi pavada, sazvanoties ar kolēģiem un klientiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu